Inaugurare piata

Ploiesti - 8 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea pieţei amenajată în zona de sud a oraşului.

Inaugurare piata

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea pieţei amenajată în zona de sud a oraşului, eveniment care va avea loc vineri, 09 aprilie 2004, la ora 11.00.

Realizată la standarde moderne, conform programului derulat de Primăria muncipiului Ploieşti pentru reabilitarea pieţelor din oraş noua piaţă este situată în squar-ul din apropierea dispeceratului pentru tramvaie al RATP. Aceasta a fost construită de municipalitate pentru a oferi locuitorilor din zona de sud a Ploieştiului un spaţiu modern, civilizat, adecvat aprovizionării cu legume, fructe şi produse agroalimentare.

Primăria municipiului Ploieşti prin intermediul SC “Hale şi Pieţe” SA a demarat construcţia pieţei în luna decembrie 2003. Proiectul pentru piaţa Sud este conceput de Oficiul Public Proiect şi păstrează linia arhitectonică a centrelor comerciale similare realizate de municipalitate în cartierele Nord şi 9 Mai.

Piaţa Sud are o capacitate de 140 de locuri şi este delimitată în sectoare, unde îşi vor putea comercializa produsele producătorii particulari, asociaţii familiale sau societăţi comerciale. În noua piaţă sunt asigurate utilităţile ( apa, energie electrică, grup sanitar), platformă de pavelare, căile de acces, spaţii securizate pentru depozitarea mărfii, dar şi un cântar al cumparătorului destinat verificării greutăţii produselor achiziţionate de ploieşteni.

Totodată, prin crearea unei reţele de magazine modulate, s-a rezolvat şi problema legată de chioşcurile insalubre, care funcţionau în vecinătate. Construcţia acestor magazine a fost realizată în parteneriat cu comercianţii. Administrarea pieţei Sud va fi asigurată de personalul calificat al SC “ Hale şi Pieţe” SA.

Investiţia derulată de municipalitate pentru piaţa Sud se ridică la 3,2 miliarde lei.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/inaugurare-piata