Inaugurare piata

Ploiesti - 20 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea pieţei construită în cartierul Vest, joi, 20 mai 2004, la ora 10.30.

Inaugurare piata

Piaţa Aurora din cartierul Vest este cea de-a cincea piaţă şi cea mai complexă, pe care administraţia municipală a realizat-o în cadrul programului de construcţii şi modernizări pieţe derulat în cartierele ploieştene.

Noua piaţă reprezintă o etapă din Proiectul Municipal Vest iniţiat de Primărie şi are menirea de a oferi cetăţenilor din cartierul respectiv o infrastructură complet reabilitată în conformitate cu standardele europene şi condiţii civilizate de convieţuire.

Complexul comercial din Vest este amplasat într-o nouă locaţie unde iniţial exista un teren insalubru, pe care SC „Hale si Pieţe” l-a igienizat. Lucrările de construcţie au demarat în luna martie 2004. Piaţa are o capacitate de 220 de locuri pentru comercializarea produselor agroalimentare şi alte 18 locaţii destinate magazinelor. Trebuie menţionat că 60% din capacitatea pieţei este ocupată de producători agricoli.

Construcţia pieţei este realizată modular din aluminiu şi termopan. Piaţa beneficiază de dotările şi infrastructura necesare, spaţii departajate pentru comercializarea legumelor, fructelor şi produselor lactate, cântare, economat şi un cântar al cumpărătorului, unde ploieştenii vor putea verifica corectitudinea comercianţilor.

Investiţia, care se ridică la 9 miliarde de lei, cuprinde şi amenajarea căilor de acces spre complexul comercial şi o parcare de 60 de locuri.

Prin construirea noii pieţe se crează o sistematizare a zonei şi se asigură pentru locuitorii cartierului Vest un comerţ modern şi civilizat.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro