Inaugurare pod

Ploiesti - 8 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea podului rutier realizat peste pârâul Dâmbu.

Inaugurare pod

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea podului rutier realizat peste pârâul Dâmbu, joi, 08 aprilie 2004, la ora 10.30.

Noul pod, care este amplasat pe strada Văleni a fost proiectat de SC Consproiect SA cu o deschidere amplă aşa încât inundaţiile generate de precipitaţiile abundente să nu mai afecteze locuitorii din zona de nord a municipiului Ploieşti.

Lucrările de refacere a podului de pe Văleni au demarat în luna noiembrie 2003 şi au fost executate de SC Star T&D SRL. Podul este din beton armat cu infrastructuri fundate direct, iar suprastructura este alcătuită din grinzi precomprimate cu corzi aderente, care au o lungime de 14 metri şi o înălţime de 0,80 metri.

Partea carosabilă are o lăţime de 7,80 metri, iar trotuarele sunt de 1,5 metri fiecare. Pentru a se evita pericolul de accidente podul este prevăzut cu parapet metalic pentru pietoni şi un parapet elastic pentru siguranţa în circulaţie a autovehiculelor.
De asemenea, pentru micşorarea suprafeţelor expropiate la rampa dinspre strada Romană au fost realizate două ziduri din beton pentru încorsetarea rampei.

Primăria municipiului Ploieşti a susţinut financiar proiectul de modernizare şi consolidare a podului de pe strada Văleni a cărui valoarea se ridică la aproximativ 9 miliarde de lei.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/inaugurare-pod