Informatie case de marcat

Ploiesti - 4 octombrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Viceprimarul municipiului Ploieşti, dl. Radu Socoleanu s-a întâlnit luni, 04 octombrie 2004, cu reprezentanţii Gărzii Financiare, ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei Finanţelor Publice Prahova şi ai societăţilor comerciale din pieţele ploieştene, pentru a discuta modalitatea de aplicare a Hotărârii de Guvern nr. 1334/ 03.09.2004, care prevede că „…persoanele juridice vor fi dotate cu case de marcat fiscale”.

Informatie case de marcat

În cadrul discuţiilor purtate, reprezentanţii societăţilor comerciale au declarat că hotărârea de guvern are unele lacune, având în vedere că nu face nici o diferenţiere între agenţii economici ce-şi desfăşoară activitatea în spaţii închise şi cei care o desfăşoară în aer liber. Ei motivează acest lucru prin condiţiile tehnice în care ar trebui să funcţioneze casele de marcat, având în vedere faptul că pe timpul iernii, la temperaturi scăzute, casele de marcat nu vor putea fi folosite. De aceea ei doresc ca doleanţele lor, din acest punct de vedere, să fie transmise guvernului, pentru o eventuală modificare a hotărârii 1334.

Pentru clarificarea acestei situaţii şi pentru a veni în sprijinul comercianţilor, Primăria Municipiului Ploieşti, prin S.C. Hale şi Pieţe S.A., a înaintat adrese către Prefectura Prahova şi Direcţia Finanţelor Publice Prahova, prin care acestea sunt rugate să comunice reglementările ce trebuie respectate de agenţii economici care au spaţii închiriate în pieţele din Ploieşti, responsabilităţile S.C.Hale şi Pieţe S.A. Ploieşti şi data exactă la care aceste prevederi intră în vigoare.

Autorităţile implicate au declarat că vor face demersurile necesare pentru revizuirea condiţiilor de implementare a acestei hotărâri de guvern şi adaptarea acestora la condiţiile existente în spaţiile comerciale în aer liber.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/informatie-case-de-marcat