Parada festiva a Politiei Comunitare Ploiesti

Ploiesti - 28 iulie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti invită cetăţenii să participe la parada Poliţiei Comunitare, eveniment care se va desfăşura duminică, 31 iulie 2005, începând cu ora 10.00, pe Bulevardul Independenţei, în zona rondului I.

Parada festiva a Politiei Comunitare Ploiesti

Cu acest prilej, efectivele Poliţiei Comunitare se vor prezenta într- un cadru festiv, din dorinţa de la le demonstra ploieştenilor că pot avea încredere în noul serviciu public, special creat pentru a asigura în principal ordine şi linişte publică şi paza instituţiilor locale.

Astfel, în prezenţa oficialităţilor locale, 100 de agenţi comunitari însoţiţi şi de echipaje ale Poliţiei Comunitare Călare vor face demonstraţii privind diferitele procedee de apărare sau de imobilizare a agresorilor utilizate în misiuni, dar şi privind modul de folosire a mijloacelor specifice din dotare.

Poliţişti comunitari călare vor prezenta, de asemnea, modul în care se va interveni pentru neutralizarea potenţialilor agresori în momentul în care vor patrula pe străzile oraşului sau la diferite evenimente sportive, mitinguri ori manifestări culturale.

Trebuie spus că activitatea Poliţiei Comunitare este complexă deoarece se veghează şi asupra siguranţei persoanelor, a bunurilor cetăţenilor şi domeniului public, se monitorizează modul de desfăşurare a comerţului stradal şi de păstrare a curăţeniei în oraş.

Prin intermediul acestei parade demonstrative se doreşte ca cetăţenii să cunoască mai bine Poliţia Comunitară şi să înţeleagă faptul că reprezentanţii acestei instituţii sunt parteneri direcţi ai comunităţii locale în ceea ce priveşte siguranţa şi ordinea publică.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro