Reuniune - Clubul de la Strasbourg

Ploiesti - 5 mai 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va fi prezent la întâlnirea „Clubului de la Strasbourg”, în perioada 10-11 mai 2005.

Reuniune - Clubul de la Strasbourg

Primăria oraşului Strasbourg organizează, pentru cel de-al treilea an consecutiv, reuniunea Clubului de la Strasbourg, întâlnire la care participă primarii marilor oraşe din ţările membre şi candidate la Uniunea Europeană.

Anul acesta, dezbaterile din cadrul Clubului de la Strasbourg se vor contura pe tema politicii culturale a Uniunii Europene. Totodată, vor fi luate în discuţie şi tematicile legate de politica europeană în domeniul transporturilor (surse de finanţare, proiecte concrete) şi de utilizarea unei perspective integrate în cadrul dezvoltării proiectelor urbane.

Membrii Clubului de la Strasbourg se vor întâlni în data de 10 mai cu premierul Franţei, dl. Jean- Pierre Raffarin, dar vor avea şi posibilitatea ca în data de 11 mai să poarte discuţii cu reprezentanţii Parlamentului European.

În aceeaşi zi este programată şi ceremonia semnării de către membrii Clubului de la Strasbourg a celei de-a treia „Declaraţii de la Strasbourg”, privind dimensiunea culturală a Europei.

Clubul de la Strasbourg este un organism care îşi propune abordarea directă a problemelor autorităţilor locale în procesul de extindere a Uniunii şi are totodată menirea de a reuni marile oraşe europene.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2