Saptamana Europeana a Mobilitatii

Ploiesti - 16 septembrie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Fisiere atasate:

8656-program-2.doc

Primăria municipiului Ploieşti în colaborare cu Regia Autonomă de Termoficare şi Servicii Publice, Regia Autonomă de Transport Public, Agenţia de Protecţie a Mediului Prahova şi Poliţia Comunitară Ploieşti organizează cea de-a V-a ediţie a campaniei “Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, în perioada 16 – 22 septembrie 2005.

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Sub motto-ul „Fii responsabil: călătoreşte sănătos !” şi anul acesta vor fi organizate la Ploieşti o serie de manifestări menite să determine ploieştenii să conştientizeze faptul că deplasările lor zilnice către locul de muncă sau alte direcţii interacţionează direct cu mediul în care trăiesc.

În prezent, 669 de oraşe europene derulează proiectul „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” menit să promoveze între cetăţeni modalităţi alternative de transport cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta şi dezvoltarea unui transport urban nepoluant în scopul reducerii aglomerărilor de trafic şi protejării mediului.

Ca şi în anii precedenţi, în cadrul campaniei, ziua „În oraş fără maşină” va reprezenta punctul de referinţă al întregii săptămâni, perioadă în care Bulevardul Independenţei va fi închis pentru traficul auto. 1125 de oraşe ale Europei participă la această acţiune prin intermediul căreia oamenii sunt încurajaţi să realizeze impactul poluării atmosferice şi fonice asupra sănătăţii şi vieţii lor.

În altă ordine de idei, prin intemediul programului CIVITAS II, care asigură protecţia mediului în procesul de dezvoltare durabilă al comunităţilor locale, municipiul Ploieşti a obţinut de la Uniunea Europeană sprijin şi finanţare în vederea creării unui transport urban nepoluant şi eficient, a unei zone de impact, nepoluată în centrul oraşului şi aplicării unor preţuri la transportul în comun raportate la traseul parcurs de călător.

Aşadar, ploieştenii sunt invitaţi să participe la acţiunile organizate de administraţia locală în cadrul „Săptămânii Europeane a Mobilităţii” pentru a afla mai multe despre transportul alternativ, resursele energetice şi mediu şi să înţeleagă că prin aplicarea acestor concepte putem determina un plus de calitate în viaţa noastră.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/saptamana-europeana-a-mobilitatii1