Solutie ingenioasa pentru indepartarea ciorilor

Ploiesti - 7 octombrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica


Primăria municipiului Ploieşti a găsit o soluţie eficientă şi sigură pentru îndepărtarea ciorilor din zona Bulevardului Independenţei.

Solutie ingenioasa pentru indepartarea ciorilor

Înmulţirea necontrolată a acestei specii de păsări a creat disconfort cetăţenilor din zona de Sud a municipiului Ploieşti. Pentru rezolvarea acestei situaţii Administraţia Domeniului Public şi Privat a achiziţionat un dispozitiv electronic cu ultrasunete, care are capacitatea de a îndepărta păsările dăunătoare pe o arie cuprinsă între 2,5 şi 3 ha.

Dispozitivul de tip BR-30 din GAMA PEST X REPEL funcţionează pe bază de curent electric, nu dăunează mediului şi nu este periculos pentru sănătatea păsărilor. Valoarea investiţiei se ridică la 500 Euro.

Sistemul a fost instalat provizoriu pe Bulevardul Independenţei, iar rezultatele sunt îmbucurătoare, ciorile părăsind zona. Pe viitor se va apela periodic la acest dispozitiv în momentul în care se va constata prezenţa acestor vieţuitoare dăunătoare.

Deoarece păsările prezintă un grad ridicat de adaptabilitate la diverse medii şi climate aparatul nu va funcţiona permanent.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/solutie-ingenioasa-pentru-indepartarea-ciorilor