Solutionare eficienta

Ploiesti - 4 februarie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Cei 71 de copii de la grădiniţă de pe str. „Anul 1907” nu vor avea probleme în a-şi continua activitatea în actuala clădire.

Solutionare eficienta

Primăria Municipiului Ploieşti s-a implicat direct în rezolvarea situaţiei tensionate creată la această grădiniţă în urma unei decizii superficiale a Inspectoratului Şcolar Prahova.

Imobilul în care grădiniţa respectivă îşi desfăşoară activitatea se afla în patrimoniul SNCFR, însă a fost revendicat şi ulterior câştigat în instanţă. Având în vedere această situaţie, pe perioada procesului, care a demarat în tomana anului 2004, SNCFR împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Inspectoratul Şcolar, nu au mai plătit utilităţile.

În prezent, grădiniţa are datorii la furnizorii de utilităţi, iar în aceste condiţii părinţii au fost anunţaţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Prahova că începând de luni activitatea acesteia se suspendă.

Pentru clarificarea situaţiei şi pentru buna desfăşurare a activităţii grădiniţei până la finele acestui an şcolar, Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă, s-a întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii noilor proprietari. În urma discuţiilor, noii proprietari ai imobilului au înţeles situaţia în care se află copii şi s-au arătat dispuşi să închirieze imobilul municipalităţii, pe o perioadă de 5 luni, până la sfârşitul anului şcolar.

Primăria Municipiului Ploieşti a decis să plătească cheltuielile de funcţionare – chirie, utilităţi, întreţinere - pe durata celor cinci luni. Preţul nu a fost încă stabilit, însă se preconizează ca suma totală să fie în valoare de 150 milioane lei. Reprezentanţii ADPP vor face demersurile necesare pentru încheierea contractelor cu furnizorii de utilităţi în numele municipalităţii.

În acest context, copiii îşi vor putea relua fără probleme activitate în cadrul grădiniţei, la începutul săptămânii viitoare.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/solutionare-eficienta