Spatii de agrement

Ploiesti - 27 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Prin programul pe termen lung de protecţie a mediului derulat de actuala administraţie locală se doreşte reabilitarea şi extinderea spaţiilor verzi, în principal pe axa Nord-Sud a municipiului Ploieşti, considerată ca fiind cea mai atractivă, dar şi cea mai poluată.

Spatii de agrement

Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă va participa la inaugurarea fântânii arteziene şi a spaţiilor de recreere şi agrement realizate pe Bulevardul Republicii în vecinătatea Monumentului Eroilor Sovietici, marţi, 27 aprilie 2004, la ora 11.00.

Realizat de Primăria municipiului Ploieşti în parteneriat cu SC Profi SA, acest proiect are ca scop crearea pentru ploieşteni a unui nou spaţiu de agrement care completează seria de investiţii de agest gen menite să ofere pe lângă confort şi un aspect urbanistic modern, precum şi o reducere a gradului de poluare atmosferică existent în zonă.

Fântâna arteziană situată în apropierea Monumentului Eroilor Sovietici este prevăzută cu un jet central şi alte 100 de jeturi amplasate circular. Fântâna este placată cu granit şi are dimensiuni de 4,60 m / 4,60 m. În aceeaşi zonă au mai fost amenajate un loc de joacă, un teren de sport şi o parcare, legate între ele de alei pe care sunt amplasate bănci.

Locul de joacă este ecologic, fiind realizat cu lemn recuperat de Administraţia Domeniului Public şi Privat de la arborii uscaţi din municipiul Ploieşti. Acesta cuprinde leagăne, balansoare şi turnuri.

Terenul de sport este destinat în special tinerilor şi a fost conceput astfel încât, pe suprafaţa de 17 metri lăţime şi 25 de metri lungime să se poată practica diferite sporturii: baschet, handbal, tenis sau fotbal.

De asemenea, pentru locuitorii din zonă s-a realizat şi o mini parcare. Investiţia municipalităţii în parteneriat public-privat cu firma SC Profi SA se ridică la 30.000 de Euro.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/spatii-de-agrement