Sprijin pentru copiii sinistrati

Ploiesti - 21 iulie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti a iniţiat o acţiune de găzduire a unor grupuri de copii din zonele afectate de inundaţii ale judeţelor Vrancea, Galaţi şi Buzău. Organizarea acestei acţiuni se derulează în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Sprijin pentru copiii sinistrati

În acest context, au fost transmise către autorităţile judeţelor respective invitaţii prin care se exprimă intenţia autorităţilor ploieştene de a oferi găzduire unui număr de aproximativ 300 de copii şi însoţitorii lor, în perioada 25 iulie – 31 august 2005.

Din dorinţa de a le oferi acestor copii momente de linişte şi de a li se reda bucuria unei vacanţe sunt pregătite în prezent locurile de cazare în internatele unităţilor de învăţământ ploieştene: Colegiul Tehnic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu”, Grup Şcolar „1 Mai” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.

Sălile şi terenurile de sport ale liceelor menţionate vor fi puse la dispoziţia copiilor, iar bibliotecile vor fi deschise în perioada şederii lor, aşa încât aceştia să aibă posibilitatea să citească din cărţile preferate.

Cabinetele medicale ale şcolilor respective vor funcţiona permanent, iar cantinele şcolare vor fi aprovizionate cu produse alimentare proaspete şi de calitate.

În plus, în cadrul fiecărui internat va exista un spaţiu în care va funcţiona Clubul de Vacanţă, care la va permite copiilor acces la calculator sau televizor.

Copiii şi reprezentanţii Palatului Copiilor Ploieşti vor deveni ghizii micuţilor oaspeţi şi îi vor însoţi pe aceştia prin muzeele oraşului sau la diferite acţiuni. De asemenea, în perioada respectivă se vor desfăşura şi deplasări în oraş, la Grădina Zoologică de la Bucov şi pe Valea Prahovei.

Poliţia Comunitară va efectua paza internatelor respective, iar copiii vor fi permanent supravegheaţi de cadre didactice şi medicale. În cazul în care aceştia nu dispun de strictul necesar unei asemenea şederi le vor fi asigurate toate condiţiile.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/sprijin-pentru-copiii-sinistrati