Sprijin pentru echipa de fotbal Petrolul Ploiesti

Ploiesti - 9 martie 2006

Comunicat tip General in Administratie Publica

Conducerea Primăriei municipiului Ploieşti şi reprezentanţii Consiliului Local Ploieşti s-au întâlnit astăzi cu conducerea FC Petrolul şi suporterii echipei fanion a oraşului.

Sprijin pentru echipa de fotbal Petrolul Ploiesti

Discuţiile s-au derulat pe trei direcţii: implicarea municipalităţii în susţinerea echipei FC Petrolul, evaluarea programului de investiţii conturat pentru stadionul „Ilie Oană” şi identificarea şi promovarea unei modalităţi prin care ploieştenii să se implice direct în sprijinirea echipei.

Cu acest prilej, reprezentanţii administraţiei locale au declarat că se doreşte ca, în vara aceasta, Primăria municipiului Ploieşti sa devină acţionar în cadrul societăţii care gestionează FC Petrolul, printr-un aport la capitalul societăţii respective în valoare de 10 miliarde lei ROL. Municipalitatea va deţine 10% din acţiunile societăţii, urmând ca din 2007 să îşi majoreze pachetul de acţiuni. Fondurile alocate de la bugetul local vor avea o destinaţie precisă ( echipamente, cantonamente, etc.), fără a fi utilizaţi în achiziţionarea de jucători.

Municipalitatea doreşte astfel să participe la procesul de decizie managerială şi implicit să sprijine direct echipa fanion a Ploieştiului.

În aceeaşi ordine de idei, în şedinţa Consiliului Local din data de 22 martie 2006 va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind utilizarea cu titlu gratuit a stadionului „Ilie Oană” de către echipa Petrolul.

Oficial, proiectul de investiţii pentru modernizarea arenei „Ilie Oană” va fi prezentat de către reprezentanţii Oficiului Public Proiect în data de 15 martie 2006. Conform proiectului, tribuna I va fi complet reabilitată, urmând ca la parter să rămână grupurile sanitare, vestiarele şi celelalte utilităţi, iar la etaj să se realizeze o sală de protocol şi o lojă de 60 de locuri..

Mai precizăm că, până la data de 25 martie 2006, se va finaliza şi acţiunea de demolare a tribunei I, pe 1 aprilie 2006 se va depune documentaţia pentru obţinerea certificatului de construcţie, iar în data de 15 aprilie 2006 se va organiza licitaţia publică pentru investiţiile prevăzute în programul administraţiei locale.

Lucrările de reabilitare şi modernizare la tribuna I a arenei „Ilie Oană” vor începe la începutul lunii iunie 2006 şi se vor finaliza în 4-5 luni.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
-
alinafm@ploiesti.ro; roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/sprijin-pentru-echipa-de-fotbal-petrolul-ploiesti