Taximetrie mediocra

Ploiesti - 16 septembrie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti în colaborare cu Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti a iniţiat o acţiune de verificare în rândul taximetriştilor din oraş în ceea ce priveşte starea tehnică a autovehiculelor şi situaţia autorizaţiilor de funcţionare.

Taximetrie mediocra

Acţiunea a fost demarată la începutul acestei luni, iar în cadrul ei au fost verificaţi toţi taximetriştii autorizaţi din oraş. În cadrul acţiunii au fost depistate 427 de taximetre cu stare tehnică bună, 274 cu stare tehnică mediocră, 106 submediocră şi 3 rea.

Dintre taximetrele care funcţionează la nivelul oraşului, 90 nu au putut fi verificate deoarece 18 se află în reparaţii, 14 sunt în proces de înlocuire cu autoturisme noi, iar 58 nu s-au prezentat la control.

În timpul acţiunii au fost descoperite mai multe cazuri în care unele taximetre aveau indicatoarele de portieră şi elementele de identificare magnetice, fapt nepermis de legislaţia în vigoare. Totodată, au existat şi două cazuri în care firmele de taximetrie SC Varania Group SRL şi SC Casion Const SRL, deţineau autovehicule cu acte falsificate pentru Inspecţia Tehnică Periodică.

Menţionăm că rezultatele acestui control au fost prezentate Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Agenţiei Rutiere Române. Aceasta din urmă va dispune suspendarea pe o perioadă de o lună a autorizaţiilor de funcţionare a taximetrelor găsite cu inconvenienţe.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare, Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/taximetrie-mediocra