Transport urban

Ploiesti - 30 iulie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Serviciul public de transport, serviciu de importanţă majoră pentru cetăţeni răspunde nevoilor de a asigura accesul la gratuităţi şi facilităţi unui număr cât mai mare al ploieştenilor cu venituri mici pentru a călători cu mijloacele de transport în comun.

Transport urban

Pentru acordarea acestor facilităţi, dar şi din cauza numărului crescut de călători frauduloşi, şi implicit a cifrei scăzute a biletelor vândute RATP a decis o creştere a cuantumului abonamentelor de la 1 august 2004.

Cu toate acestea, tariful pentru biletele RATP nu se modifică. Acesta va avea în continuare valoarea de 7.500 lei/ călătorie. Trebuie menţionat că preţul biletelor comercializate de RATP Ploieşti este unul dintre cele mai mici din ţară.

În acest context, persoanele eventual nemulţumite de majorarea tarifului la abonamente pot opta pentru achiziţionarea biletelor de călătorie.

Pe de altă parte, municipalitatea continuă programul de acordare a facilităţilor pentru transportul în comun în cazul persoanelor vârstnice. Noile înlesniri vor fi acordate pe categorii de vârstă, în funcţie de veniturile înregistrate de persoanele de vârsta a III-a.

În cadrul acestui program sunt incluşi totodată elevii şi studenţii, care beneficiază de reducere 50% la abonamente. De asemenea, elevilor sau studenţilor orfani le sunt oferite lunar abonamente gratuite pe toate traseele.

Prin punerea în aplicare a acestor decizii se intenţionează atât asigurarea unor facilităţi sporite pe categorii sociale, dar şi realizarea unei autonomii de ordin economic în cazul Regiei Autonome de Transport Public, care să permită pe viitor reducerea subvenţiilor acordate din bugetul local regiei.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/transport-urban