Bazine în Parcul Sub Arini şi grădină barocă în Piaţa Schiller

Sibiu - 10 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primaria din Sibiu continua infrumusetarea si reamenajarea zonelor verzi din oras, cu doua proiecte inedite.


La sfârşitul acestei săptămâni, Primăria va începe în Parcul Sub Arini lucrul la proiectul reamenajării zonei de la statuia lui Eminescu. Proiectul cuprinde amenajarea a trei bazine cu apă, unul mic şi două mai mari cu jeturi de apă, în care vor fi puse plante acvatice.
Acest proiect reprezintă a doua etapă dintr-un program de înfrumuseţare complex care vizează Parcul Sub Arini, şi care a început în 2003. Este vorba despre un proiect amplu, care are ca scop împărţirea parcului în zone distincte, fiecare atrăgătoare în felul ei, astfel încât sibienii de diferite vârste să îşi poată petrece aici timpul liber în cel mai plăcut mod. Prima etapă a fost amenajarea rozariului, care va continua şi la toamnă.
„Ineditul constă în faptul că parcul va avea zone cu caracter distinct, pentru odihnă, joacă sau recreere. Zonele vor rămâne însă legate între ele de alei, astfel încât parcul să poată fi străbătut de amatorii de plimbări, ca şi până acum, de la un capăt la celălalt”, a explicat primarul Klaus Johannis în conferinţa de presă de joi.
În paralel Primăria pregăteşte un proiect pentru reamenajarea spaţiilor verzi din zona Pieţei Schiller în stil baroc.
“Totul este gândit astfel încât, din momentul în care va fi gata proiectul, amenajarea să se realizeze în numai trei săptămâni. Se vor folosi materiale de foarte bună calitate, care necesită timp minim în operaţiunile de construcţie, şi vom aduce plante ajunse deja la maturitate, astfel încât parcul să se realizeze repede şi să arate, datorită plantelor mari, ca şi când este acolo de mai mult timp”, a arătat primarul Johannis, adăugând că una dintre condiţiile de bază puse executanţilor la licitaţie va fi acest termen de realizare foarte scurt.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/bazine-in-parcul-sub-arini-si-gradina-baroca-in-piata-schiller