Începe asfaltarea străzilor cu trafic greu

Sibiu - 15 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria începe de mâine lucrările de asfaltare pe străzile Maramureşului, Cristian, Rahovei şi Dima, pe care trece traseul traficului greu.


Primăria începe de mâine lucrările de asfaltare pe străzile Maramureşului, Cristian, Rahovei şi Dima, pe care trece traseul traficului greu.
Primăria Municipiului Sibiu a decis să aplice pe aceste străzi un covor asfaltic în grosime de 16 cm conform unor soluţii tehnice avizate de Direcţia Calitate din cadrul Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
Primăria Municipiului Sibiu, prin specialiştii în domeniu, a făcut propuneri de soluţii, care au fost apoi detaliate de proiectanţi. Reprezentanţii Primăriei au mers cu aceste propuneri la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, mai exact la Agenţia Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cadrul căreia funcţionează o Direcţie de Asigurare a Calităţii. Această direcţie a dat avizul pentru soluţiile care se vor aplica în cazul străzilor menţionate.
„Vom începe pe strada Cristian, care este şi cea mai deteriorată, dar şi cea mai scurtă. Va urma strada Maramureşului şi apoi Rahovei, iar durata estimată a lucrărilor este de 45 de zile, în funcţie şi de evoluţia vremii”, a anunţat primarul Klaus Johannis.
Va urma strada Gheorghe Dima, unde, înainte de aplicarea aceluiaşi tip de asfaltare, se vor reface reţelele de apă şi canalizare.
Lucrările constau în turnarea unui pachet de straturi asfaltice, cu folosirea unor materiale geosintetice, care conferă o durabilitate sporită asigurând ranforsarea sistemului rutier, sporirea capacităţii portante şi refacerea sistemului de rulare.
A început deja devierea traficului, soluţiile adoptate fiind discutate în prealabil în Comisia Rutieră. Traficul greu va trece pe ambele sensuri pe străzile Malului, Cibinului, Târgul Fânului, Teclu, Constituţiei, Bâlea, Ştefan cel Mare, Semaforului
De asemenea, se va începe lucrul pe strada Rahovei, unde se vor executa şi drenuri laterale, pentru că în zonă există infiltraţii de apă. Şi aici se va aplica aceeaşi metodă de asfaltare, însă traficul nu va fi deviat. Strada fiind cu patru benzi, se asfaltează întâi benzile laterale, după care cele din mijloc, astfel încât circulaţia să fie posibilă pe durata lucrărilor.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/incepe-asfaltarea-strazilor-cu-trafic-greu