Prezentare publică a proiectului Piaţa Mare – pavaj şi iluminat

Sibiu - 7 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Sibiu-Vâlcea, a organizat vineri o prezentare publică a proiectului de amenajare a Pieţei Mari.

Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Sibiu-Vâlcea, a organizat vineri o prezentare publică a proiectului de amenajare a Pieţei Mari. Este vorba despre proiectul care prevede refacerea pavajului şi reabilitarea iluminatului public.
Piaţa Mare se află în plin proces de amenajare încă de anul trecut, când municipalitatea a început lucrul la utilităţi. De aceea, prima urgenţă în acest moment este refacerea pavajului.
„Consider că Piaţa Mare este ceea ce este sufrageria pentru fiecare dintre noi: locul în care ne primim musafirii şi în care, totodată, dorim să ne simţim bine. Vrem să avem cât mai multe păreri din partea sibienilor, nu numai din partea arhitecţilor, şi de aceea îi invităm pe locuitorii oraşului la prezentare”, a spus primarul Klaus Johannis în conferinţa de presă de joi.
Prezentarea publică a avut loc vineri, 2 aprilie, la sediul Ordinului Arhitecţilor, din strada Tribunei nr. 6.
Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de refacere a pavajului şi de reabilitare a iluminatului public, proiect semnat de arhitectul Vladimir Grigorov, au fost aprobaţi în şedinţa de Consiliu Local din luna februarie.
Pavajul pieţei se va face cu piatră naturală, din două nuanţe diferite, care să permită uşor montarea şi demontarea construcţiilor provizorii, necesare cu ocazia diverselor manifestări organizate aici. Pavajul va avea un model de 3 pe 3 metri, din andezit şi bazalt, cu un desen vizibil dar sobru.
În mijlocul pieţei se va monta o fântână arteziană inedită, cu gurile de dispersare a apei situate sub nivelul terenului, astfel încât fântâna să pară ascunsă şi să fie vizibile numai jeturile de apă.
Se vor monta bănci şi se vor aduce pomi, care vor fi astfel puşi încât iarna să poată fi luaţi şi duşi la adăpost, în sere.
Iluminatul va fi destul de uniform, astfel încât piaţa să arate foarte bine şi să existe siguranţă şi pe timpul nopţii.


Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/prezentare-publica-a-proiectului-piata-mare-pavaj-si-iluminat