Sibiul îşi prezintă proiectele culturale pentru 2007 la Luxemburg

Sibiu - 24 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Sibiul îşi va prezenta luni principalele orientări şi proiecte culturale pentru anul 2007, când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.

Sibiul îşi va prezenta luni, la Luxemburg, principalele orientări şi proiecte culturale pentru anul 2007, când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.
Coordonatorul general al proiectului SIBLUX 2007, Marius Constantin, va participa la Luxemburg la întâlnirea tututor actorilor culturali implicaţi în acest grandios proiect.
„Cooperarea culturală dintre Luxemburg şi Sibiu se doreşte a fi una tot mai strânsă. După ce a susţinut concret candidatura Sibiului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2007, Luxemburgul a iniţiat un şir de întâlniri pentru stabilirea unor programe comune, pentru o mai bună cunoaştere şi coordonare a proiectelor”, a declarat primarul Klaus Johannis în conferinţa de presă de joi.
Prima întâlnire de acest fel va avea loc luni, 28 iunie, la Centrul Cultural Abbaye de Neumünster din Luxemburg. Sunt stabilite trei obiective principale: prezentarea informaţiilor concrete despre proiecte şi principalii finanţatori, punerea la dispoziţia participanţilor a unui spaţiu interregional de întâlnire şi de dialog, înnoirea legăturilor dintre Luxemburg şi Sibiu, în vederea cooperărilor viitoare.
Reprezentantul Sibiului, Marius Constantin, va face o prezentare a orientărilor culturale ale Sibiului pentru anul 2007, va susţine o intervenţie pe tema cooperării transfrontaliere a Sibiului cu Luxemburgul şi o conferinţă cu tema „Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007”.
Marţi este programată o întâlnire a coordonatorilor generali ai capitalelor culturale europene, Robert Garcia şi Marius Constantin, cu cei interesaţi de o colaborare cu Sibiu.
Un pas important în derularea proiectelor pentru 2007 a avut loc luni, la Primăria Municipiului Sibiu, când s-a constituit Asociaţia „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”. În jur de 30 de reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din oraş au devenit membri fondatori ai asociaţiei sub girul căreia se va dezvolta programul.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/sibiul-isi-prezinta-proiectele-culturale-pentru-2007-la-luxemburg