Amenajarea peisagistică a parcurilor de la Târgu-Jiu

Targu-Jiu - 12 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Amenajarea peisagistică a parcurilor care adăpostesc operele componente ale Ansamblului Brâncuşi de la Târgu-Jiu va începe luni 15 martie a.c., cu predarea amplasamentului de către reprezentanţii Ministerului Culturii şi Cultelor societăţilor care au câştigat licitaţia organizată în acest scop.

Amenajarea peisagistică a parcurilor de la Târgu-Jiu

Principalele lucrări prevăzute a se executa sunt defrişări şi extrageri de vegetaţie, demolarea aleilor, executarea drenurilor, pregătirea terenului şi solului în noile zone de plantare, executarea infrastructurii (alimentare cu apă, energie electrică), sistematizarea pe verticală, executarea pavimentelor, instalarea gazonului şi a obiectelor de mobilier urban. Potrivit graficului general de executare a lucrărilor, operaţiunile prevăzute a se executa se vor întinde până la sfârşitul lunii septembrie. Pe întreaga perioadă operele de artă vor fi protejate.

Lucrările sunt finanţate de Ministerul Culturii şi Cultelor şi Consiliul Local Târgu-Jiu şi reprezintă încă o etapă dintr-un amplu program de amenajare a Căii Eroilor, după cele derulate până în prezent, care au vizat restaurarea Coloanei fără Sfârşit şi a operelor din piatră din Parcul Municipal Constantin Brâncuşi.

Despre Primaria Targu-Jiu

Etapa următoare va cuprinde amenajarea Căii Eroilor propriu-zise, strada în lungime de circa 1400 m care leagă parcurile ce adăpostesc operele realizate de Constantin Brancuşi la Târgu-Jiu
Constantin Creţan
primaria.targujiu@xnet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-targu-jiu/amenajarea-peisagistica-a-parcurilor-de-la-targu-jiu