Primăria Târgu-Jiu a alocat pentru acest an 38 de miliarde de lei în vederea extinderii şi modernizării reţelei de alimentare cu apă din municipiu

Targu-Jiu - 17 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Unul din obiectivele prioritare ale Primăriei Târgu-Jiu pentru anul în curs îl constituie modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din municipiu. Pentru anul 2004 a fost alocată de la bugetul local în acest scop suma de 38 de miliarde de lei.

Primăria Târgu-Jiu a alocat pentru acest an 38 de miliarde de lei în vederea extinderii şi modernizării reţelei de alimentare cu apă din municipiu

Lungimea reţelei stradale care va fi modernizată sau extinsă este de peste 18 kilometri, din care circa 12 kilometri în localităţile componente Preajba, Romaneşti, Slobozia şi Bârseşti, în care alimentarea cu apă este la această oră deficitară. Se va continua, de asemenea, procesul de înlocuire a principalei conducte de aducţiune a apei la staţia de tratare din Dealul Târgului, cu diametrul de 800 mm la care, datorită vechimii, apăreau frecvent avarii, cu una modernă, din polistiren de înaltă densitate, armat cu fibră de sticlă, garantată pentru 100 de ani. Pentru extinderea frontului de alimentare cu apă din sursele de adâncime, în acest an vor fi forate alte două puţuri, care se vor adăuga celorlalte 12 funcţionale, care pompează apă în reţeaua municipiului.
Prin continuarea programului de contorizare a consumatorilor casnici încă 890 de gospodării individuale şi 290 de scări de bloc vor plăti de acum înainte doar ceea ce consumă, nu şi eventualele pierderi din reţea, ceea ce va determina şi o mai mare responsabilizare a furnizorului de apă, SC Aquaterm SA.
Suma de 38 de miliarde de lei alocată în acest investiţiilor în alimentarea cu apă este una record şi demonstrează dorinţa Primăriei şi a Consiliului Local Târgu-Jiu de a rezolva într-un timp scurt această problemă a municipiului.

Despre Primaria Targu-Jiu

În intervalul 2000-2003 au fost alocate alte 52 de miliarde pentru extinderea şi dezvoltarea alimentării cu apă, din care 16 miliarde de lei pentru dezvoltarea alimentării cu apă din sursele de suprafaţă.

Constantin Creţan
primaria.targujiu@xnet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-targu-jiu/primaria-targu-jiu-a-alocat-pentru-acest-an-38-de-miliarde-de-lei-in-vederea-extinderii-si-modernizarii-retelei-de-alimentare-cu-apa-din-municipiu