Cusaturi stramosesti 3D v1.0

BUCURESTI - 10 noiembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, IT&C, Monden / Lifestyle

Micro 3D TechLab / Print 3D Bucuresti lanseaza pe piata din Romania prima colectie de bijuterii cu motive populare printata 3D pentru a incuraja manifestarea spiritului artistic in lumea designului digital si in scopul directionarii constiintei colective catre infinitele posibilitati de infrumusetare a vietii cu ajutorul printarii 3D, alaturi de eficientizarea proceselor de manufacturare.

Bijuterii printate 3D

Bijuterii printate 3D

Ce este printarea 3D?

Printarea 3D este un concept relativ nou, putin promovat in Romania, reprezentand un proces de manufacturare aditiva, relativ rapida, prin care designerii pot obtine in doar cateva ore obiectul imaginat. Are la baza un intreg mecanism ce presupune transformarea unei schite de mana in model digital si scoaterea acestuia din mediul virtual prin intermediul unui dispozitiv de printare 3D pentru a-l transpune in realitate - strat cu strat.

Despre bijuteriile din colectie

Cusaturi stramosesti 3D v1.0 este o colectie de bijuterii realizate folosindu-se procesul printarii 3D, piese unicat ce evoca prin procedee plastice si computerizate rusticul si traditia manifestate liber si echilibrat, cu tarie, deopotriva, in urban, in contemporan, in digital.

Bijuteriile colectiei afirma si stilizeaza minimal motivele din strabuni, pastrandu-le simplitatea, precum un cantec de peste veacuri ce strabate materialele si texturile unei lumi mereu noi, in continua perfectionare si  retehnologizare, avand ca rezultat un extraordinar exemplu de arta miniaturala de o frumusete plina de dor de popular, de radacinile poporului roman.

Fiecare piesa printata 3D a colectiei rosteste o poveste, sarbatoreste o traditie, o vorba, o atmosfera, indiferent ca se naste din tainele bucovinene ale incodeierii oualelor, din vanturile Dobrogei,  din hainele de sarbatoare si hora moldoveneasca, din anotimpurile bogate ale unei Transilvanii puternic conectata cu natura, din sanzienele galbene ale Banatului sau arhitectura olteneasca, varietatea etnica a Crisanei sau breteaua de lana a gentilor Maramuresene. Odata cu utilizarea, recombinarea si stilizarea elementelor strabune, se redescopera trecutul, sufletul romanului si iau nastere pattern-uri noi, de mare finete avand la baza unele dintre cele mai cunoscute motive din vechime (motive florale, forme geometrice, modele inspirate din natura) precum: laba gastei, aripile morii, cale ocolita cu flori etc. compozitii perfecte care recapata viata intr-un context modern.

Materialele disponibile (ABS / rasina lichida) poarta amprenta unor cusaturi transformate in simboluri nepieritoare, actualizate, adaptate la vremurile prezente, iar produsele sunt un unicat care nu ne lasa sa uitam calea, de unde venim si incotro ne indreptam. Acestora li se alatura uneori lana in culori vii pentru a transforma componentele printate 3D in accesorii jucause si elegante fara a le distruge finetea detaliilor.

Cusaturi stramosesti 3D v1. este o interpretare contemporană a motivelor etno, prin modelare si printare digital, care completeaza cu eleganta si finete frumusetea feminina.

De ce v1.0? Pentru ca speram sa fie doar inceputul unui nou trend in domeniul artei din Romania, un start pentru designerii romani in a se exprima in lumea virtuala - versiunea de baza a unei incercari de a aduce impreuna folclorul si computerul.

Designer: Arh. Irina-Alexandra Stoican. Prelucrare digitala: Arh. Dragos Toader.

Bijuteriile pot fi gasite pe pagina noastra web la urmatoarea adresa: Print 3D Bucuresti sau pe pagina de Facebook: Printare 3D Bucuresti.

Despre Print 3D Bucuresti

Micro 3D TechLab / Print 3D Bucuresti ofera ofera servicii de printare 3D si modelare digitala pentru obiecte si accesorii in domeniul designului de produs, designului vestimentar, arhitecturii, ingineriei, medicinei, etc.