Ratele de promovabilitate a scolilor de soferi din Romania in anul 2015

Brasov - 9 iunie 2016

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Educatie / Cultura

Ca in fiecare an, www.ODAT.ro a realizat o serie de statistici referitoare la ratele de promovabilitate ale scolilor de soferi din Romania. Aceste statistici sunt utile in construirea unei imagini de ansamblu asupra calitatii serviciilor oferite de scolile de soferi din tara, dar si asupra nivelului de pregatire al noilor participanti la trafic. Statisticile nou publicate fac referire la situatia pe judete din anul 2015.

Rata de promovabilitate a scolilor de soferi pe judete

Rata de promovabilitate a scolilor de soferi pe judete

www.ODAT.ro trage semnalul de alarma in legatura cu rata de promovabilitate la nivel national pentru examenul auto

Realizarea statisticilor anuale cu privire la scolile de soferi, instructorii auto si ratele de promovabilitate este o initiativa www.ODAT.ro pentru motivarea scolilor de soferi de a oferi servicii mai calitative viitorilor soferi si pentru educarea cursantilor in alegerea unor scoli care ofera intradevar rezultate. Juhasz Sebastian, administrator al site-ului www.ODAT.ro, declara:

"Urmarind seriile de statistici publicate anual, se observa un trend descendent ingrijorator in unele zone ale tarii. Capitala spre exemplu, are o medie de promovabilitate de doar 33.48%, in conditiile in care in Bucuresti au existat in 2015 cu 124 de intructori auto mai mult decat in 2014 si foarte putine scoli depasesc o rata de promovabilitate de 50%. De aici se intelege clar ca exista un numar foarte mare de scoli de soferi cu rezultate foarte slabe. Iasiul este judetul care ilustreaza extremele la care merge aceasta problema, procentul de promovabilitatea este posibil sa scada sub 20% in urmatorii cativa ani."

In ultimii 2 ani, www.ODAT.ro a fost singurul site din Romania care a realizat aceste statistici

Campania pentru responsabilizarea soferilor din Romania nu putea sa nu includa si statistici si cifre clare care sa ilustreze problema. www.ODAT.ro este singurul site de specialitate din Romania care publica anual statistici complete care urmaresc situatia scolilor de soferi din tara din mai multe perspective:

- Rata de promovabilitate pe judet;

- Numarul total de doritori de permis si procentul mediu de promovabilitate;

- Cei mai buni instructori pe judet;

- Cele mai bune scoli de soferi in functie de judet;

- Competitia la nivel de instructori auto in functie de judet.

- Etc.

Toate aceste statistici au rolul de a oferi viitorilor soferi sansa sa se informeze corect si complet inainte de a alege scola de soferi sau instructorul auto cu care doresc sa se pregateasca. Toate cifrele sunt preluate din surse oficiale si prelucrate de catre www.ODAT.ro pentru a prezenta in modul cel mai transparent situatia atat la nivel national, cat si la nivel judetean.

www.ODAT.ro urmareste sa devina sursa numarul 1 pentru viitori soferi responsabili

In vederea educarii viitorilor participanti la trafic, www.ODAT.ro se concentreaza pe lansarea materialelor informative de calitate.

Pana in momentul actual, au fost lansate 3 manuale electronice complete pe urmatoarele subiecte:

- Codul Rutier Mura in Gura

- Secretele obtinerii permisului de conducere

- Ghidul Motociclistului

Pe langa manualele lansate, o alta initiativa unica intre site-urile de specialitate este campania de informare prezentata sub forma vizuala, prin infografice, in legatura cu statisticile accidentelor din Romania si metodele de pregatire pentru examen completand chestionare online.

Despre www.ODAT.ro

www.ODAT.ro este o initiativa dedicata in aceeasi masura viitorilor soferi, dar si soferilor cu experienta. Lansat in urma cu 3 ani, site-ul urmareste sa devina o sursa de informatie bine structurata pentru pregatirea in vederea obtinerii permisului si responsabilizarea participantilor la trafic.

www.ODAT.ro ofera chestionare auto cu intrebari preluate din surse oficiale, stiri si noutati legate de legislatia auto din Romania si statistici relevante referitoare la scolile de soferi din tara.


Despre Pro Intersoft 2010

Infiintata la inceputul anului 2010, Pro Intersoft 2010 are ca activitate pricipala "Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe".

Taguri: www.odat.ro