PRO SYS devine reseller autorizat SGI

BUCURESTI - 10 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Banci / Asigurari, Industrie, IT&C

PRO SYS a semnat un acord pentru a deveni reseller autorizat al companiei americane SGI®. Prin adaugarea produselor SGI, PRO SYS oferă soluţii de top pentru companiile mari si foarte mari care au nevoie de sisteme de calcul foarte puternice.

Bucureşti, 08 Noiembrie 2010 - PRO SYS, furnizor de solutii hardware pentru business, a semnat un acord pentru a deveni reseller autorizat al companiei americane SGI®. SGI® este lider mondial în domeniul IT, concentrat pe solutii care ajuta clienţii să rezolve cele mai dificile provocări prin furnizarea de tehnologie  de inalta performanta în domenii ca sisteme de procesare paralela (HPC), servere, sisteme de stocare, data-center şi soluţii de cloud computing,  impreuna cu servicii profesionale.

Acest acord este un pas important în extinderea portofoliului PRO SYS, prin posibilitatea de a oferi solutii IT avansate pentru piata romaneasca. În special, PRO SYS oferă acum sisteme de procesare paralela - o zonă în care seria SGI Altix integreaza până la 2.048 de nuclee pe sistem si are la baza arhitectura super-scalabilă NUMAlink. În plus faţă de procesarea paralelă, SGI are soluţii optimizate pentru data-center, cum ar fi ICE Cube ™, cu până la 1920U spaţiu disponibil, care pot fi populate cu până la 46.080 nuclee sau 29.8 petabytes capacitate de stocare pe container.

"Sunt convins că împreună cu SGI, vom aduce pe piaţa românească cele mai avansate şi eficiente solutii pentru sisteme de procesare paralela, date-center şi sisteme de stocare", a declarat Petrica Barbieru, General Manager la PRO SYS. "SGI este un lider global în industria IT, cu soluţii tehnice avansate care satisfac cele mai exigente cerinţe din domenii ca business, cercetare avansata sau guvernamental."

 

Gama solutiilor de stocare SGI cuprinde solutii bazate pe tehnologii RAID, MAID si EBOD şi acoperă o gamă largă, de la sistemele de 2U cu 12 hard disk-uri pana la sisteme multi-rack cu 1.792TB capacitate totala. Cu până la 1 milion de IOPS (random burst) sistemele de stocare permit accesarea priin porturi 8Gbps FC sau Infiniband QDR.

"Relansarea SGI Channel Program în 2010, a starnit un interes fara precedent in solutiile SGI iar numirea  PRO SYS ca reseller autorizat este un pas important în dorinţa noastră de a ne extinde prezenta în Europa de Est” a declarat Rod Evans, Vice Presedinte EMEA la SGI. "Am ales PRO SYS datorita expertizei tehnice avansate, potrivita pentru gama de produse SGI şi ne bazăm pe ajutorul sau în promovarea produselor si soluţiilor SGI pe piaţa românească."

Prin adaugarea produselor SGI, PRO SYS oferă soluţii de top pentru companiile mari si foarte mari care au nevoie de sisteme de calcul foarte puternice. Domeniile acoperite includ cercetarea în biologie, chimie, genetica, matematica, fizica, statistica, medicina, meteorologie, energie, servicii financiare, multi-media, dinamica fluidelor, electromagnetismul precum şi alte domenii conexe.

Pentru mai multe informaţii:

office@prosys.ro Telefon: 021-252 4232

Despre PRO SYS

Despre PRO SYS
PRO SYS - a început activitatea în 1995 şi s-a axat pe soluţii hardware pentru mediul de afaceri. Serverele şi sistemele de stocare TRUSTER sunt acum printre cele mai apreciate produse ale companiei. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.prosys.ro

Taguri: PRO SYSSGITRUSTERserverestorage