E9 democratizeaza publicarea

BUCURESTI - 23 iunie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Noua ofera primul serviciu 'print-on-demand' din România
Accesând www.E9.ro, oricine poate publica gratuit si fara constrângeri editoriale

E9 democratizeaza publicarea

Editura Noua ( www.E9.ro ) anunta lansarea unui serviciu inedit pentru piata de tiparituri - prin conceptul de self-publishing si print-on-demand.

Publicare gratuita:
Autorii trimit prin internet materialele (coperta si interiorul cartii), iar prelucrarea si productia sunt asigurate în mod gratuit de E9. Autorul stabileste caracteristicile lucrarii, remuneratia dorita si durata cât va sta opera în vânzare. Alege, de asemenea, ce servicii doreste în relatia cu E9: pregatirea editarii, tiparire, promovarea si difuzarea lucrarii. În functie de acestea, cartea poate fi cumparata online în doar 2-6 zile de la trimiterea datelor. Autorul stabileste singur remuneratia pe care o va primi pentru fiecare exemplar vândut.

E9 se ocupa de îndeplinirea tuturor formalitatilor care tin de editarea unei opere (alocare de ISBN, obtinerea descrierii CIP a Bibliotecii Nationale, depunerea depozitului legal, virarea timbrului literar etc) si plateste autorului remuneratia pentru exemplarele vândute. Editura Noua publica toate creatiile absolut gratuit pentru autor, costurile de productie, promovare si difuzare, acolo unde este cazul, fiind achitate din vânzarea creatiilor.

Volume de poezii, beletristica, cursuri universitare, carti de bucate, bloguri, proiecte personale – sunt doar câteva din lucrarile pe care oricine le poate publica la E9.

Acreditare CNCSIS:
Editura Noua este acreditata CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Învatamântul Superior), cursurile universitare si lucrarile de specialitate editate fiind luate în calcul la acordarea gradelor academice.

Difuzare:
Serviciul se adreseaza deopotriva autorilor de productii originale si cumparatorilor acestor creatii. Site-ul E9 functioneaza (si) ca o librarie, produsele pot fi cumparate direct din site si beneficiaza de livrare rapida. E9 intreprinde toate demersurile pentru a vinde cat mai eficient creatiile autorilor sai, online, sau, acolo unde este cazul, in sistem traditional de promovare, distributie si vanzare.


In site se gasesc articole utile despre pregatirea de tipar a lucrarilor, informatii juridice privind drepturile de autor si altele si un forum activ, pe teme care tin de editare, drept de autor, marketing editorial. De asemenea, functioneaza un index de servicii conexe tipariturilor (culegere de text, corectura, grafica etc).

Planuri de viitor:
Pâna acum au fost publicate peste 150 de titluri, din care o parte pot fi comandate online.

'Colaboram cu Editura Noua de mai multi ani, practic parteneriatul a inceput odata cu înfiintarea Editurii. Din aceasta colaborare s-au nascut numeroase volume de versuri, proza si eseu aparute sub egida Asociatiei Scriitorilor în conditii tipografice impecabile si cu o remarcabila viteza de executie.'

-- Horia Garbea - Presedinte al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, filiala Uniunii Scriitorilor din România


Deocamdata pot fi publicate si cumparate doar carti, dar pana la sfarsitul acestui an serviciul va fi extins la publicarea de postere, fotografii de mari dimensiuni si cd/dvd.


Extra info:

Ce inseamna print-on-demand:
Editurile traditionale tiparesc, de regula, un stoc de carti care se vand in timp. In cazul sistemului print-on-demand, operele se tiparesc dupa ce s-au vandut. Din cauza vitezei conferita de tiparul digital, productia volumelor se face extrem de rapid, iar cumparatorul nu percepe ca pe un inconvenient faptul ca in momentul comenzii cartea nu exista fizic. Acest tip de servicii a aparut prima data in Statele Unite, odata cu revolutia internetului.

Despre ProConsInfo srl

Cine opereaza Editura Noua
Editura Noua este un proiect al SC ProConsInfo SRL, din Bucuresti. Compania a aparut pe piata in 2004 si este cunoscuta publicului dupa serviciul de print online AZERO. Paleta de servicii include activitati tipografice, boutique de creatie si servicii web/it.
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Ciprian Furtuna.
Email: office@e9.ro , tel. 021-222.73.93
www.E9.ro
office@e9.ro