Implantul dentar Straumann – o soluție modernă pentru înlocuirea dinților lipsă

BUCURESTI - 3 aprilie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Înlocuirea dinților lipsă poate fi o provocare majoră pentru sănătatea și aspectul dentar al unei persoane. Însă, implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru a înlocui dinții lipsă și a restabili un zâmbet sănătos și frumos. Implantul dentar Straumann este unul dintre cele mai avansate tipuri de implanturi dentare, oferind pacienților un tratament sigur și durabil.

Ce este implantul dentar Straumann?

Implantul dentar Straumann este un tip de implant dentar din titan de înaltă calitate, care este utilizat pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Acesta este fabricat de compania Straumann, lider în domeniul implanturilor dentare, și este utilizat de medicii stomatologi din întreaga lume.

Implantul dentar Straumann constă dintr-un șurub din titan care este inserat în osul maxilarului sau al mandibulei, unde va fi lăsat să se vindece și să se integreze cu osul timp de câteva luni. După ce osul s-a vindecat, se va adăuga un element de conectare, numit abutment, la suprafața șurubului, iar acesta va fi conectat la coroana dentară finală, care va înlocui dinții lipsă.

Care sunt avantajele implantului dentar Straumann?

Unul dintre principalele avantaje ale implantului dentar Straumann este că acesta este fabricat din titan de înaltă calitate, un material biocompatibil care este bine tolerat de organismul uman. Acesta este extrem de durabil și poate rezista ani de zile de utilizare zilnică, ceea ce îl face o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

De asemenea, implantul dentar Straumann este conceput pentru a se integra perfect cu osul maxilarului sau al mandibulei, ceea ce reduce riscul de respingere sau eșec al implantului. În plus, acesta oferă o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă, care nu necesită înlocuirea sau ajustarea ulterioară.

Cum se realizează procedura de implant dentar Straumann?

Procedura de implant dentar Straumann implică mai multe etape și poate dura câteva luni pentru a fi finalizată. În general, procedura constă în următoarele etape:

Evaluarea inițială – medicul stomatolog va evalua starea generală a sănătății dentare și va discuta cu pacientul despre opțiunile de tratament disponibile.

Plasarea implantului – implantul dentar Straumann va fi inserat în osul maxilarului sau al mandibulei, sub anestezie locală. După plasarea implantului, se va lăsa să se vindece timp de câteva câteva luni, pentru a permite osului să se integreze cu șurubul.

Adăugarea abutmentului – după ce osul s-a vindecat, se va adăuga un abutment la suprafața implantului. Acesta va permite conectarea coroanei dentare finale la implant.

Realizarea coroanei dentare – în ultima etapă a procedurii, medicul stomatolog va realiza coroana dentară finală, care va înlocui dinții lipsă și va restabili un zâmbet sănătos și frumos.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre procesul de implant dentar Straumann și să vă informați în detaliu despre toate etapele și riscurile posibile ale procedurii.

Cine este candidatul ideal pentru implantul dentar Straumann?

Implantul dentar Straumann poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care își doresc să înlocuiască dinții lipsă și să restabilească un zâmbet sănătos și frumos. Candidații ideali pentru implantul dentar Straumann sunt persoanele care:

- Au pierdut unul sau mai mulți dinți

- Au o sănătate generală bună

- Au o densitate osoasă adecvată în maxilar sau în mandibulă

- Nu suferă de boli cronice care pot afecta procesul de vindecare

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile pentru înlocuirea dinților lipsă și să alegeți opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.

Concluzie

Implantul dentar Straumann este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta este fabricat din titan de înaltă calitate și oferă pacienților o soluție durabilă și sigură pentru restabilirea unui zâmbet sănătos și frumos. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile pentru înlocuirea dinților lipsă și să alegeți opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prodentdrgruia-ro/implantul-dentar-straumann-o-solutie-moderna-pentru-inlocuirea-dintilor-lipsa