Funerare Rainbow Dorobantu va onora funeraliile pentru poetul jurnalist Goorge Stanca

BUCURESTI - 6 februarie 2019

Comunicat tip Administrativ / Management in Religie

Live site

Iata ca a venit si momentul in care trebuie sa ne luam ramas bun de la poetul jurnalist George Stanca, secretar muzical al Cenaclului „Flacara”.

Funerare Rainbow

Funerare Rainbow

Desi nu ne place sa vorbim despre ea, moartea este un fenomen natural si nu ii iarta nici pe cei mai buni dintre noi. Sub forma unui eveniment neprevazut sau al unuia asteptat, ca urmare a unei boli, decesul unei persoane este mereu un motiv de tristete, un moment pe care daca am putea l-am amana la nesfarsit.

Iata ca a venit si momentul in care trebuie sa ne luam ramas bun de la poetul jurnalist George Stanca, secretar muzical al Cenaclului „Flacara”. George Stanca s-a nascut in data de 7 mai 1947, a fost scriitor, dar si campion national la lupte si nu in ultimul rand, un mare fan al echipei de fotbal “Rapid”.

In ceea ce priveste serviciul funerar, dorim sa va informam ca in data de 05.02.2019 corpul marelui scriitor se va ridica de la spitalul Sf Maria din Bucuresti de la morga. Funerare Rainbow Dorobantu este firma ce va oferi serviciul de transport funerar, fiind o firma de pompe funebre Bucuresti ce ofera servicii funerare complete. Trupul neinsufletit al poetului George Stanca va fi apoi depus la Biserica Sf Gheorghe Nou, unde va avea ulterior loc slujba de inmormantare, joi 07.02.2019. Dupa sustinerea slujbei, se va merge la cimitirul Belu, unde poetul va fi inmormantat.

In timpul studentiei a fost solistul vocal al formatiei rock Odeon. Din 1970 a lucrat pe santierul Chiajna, la un depozit legume fructe, ulterior la prefabricate, dar a ajuns arhitect-sef al Sectorului 6.

Intre 1954-1961, George Stanca a urmat scoala elementara in Giulesti Sârbi, iar primele incercari literare se adreseaza revistelor ”Cravata rosie” si ”Luminita”. Intre 1961-1965 a absolvit Liceul Doamna Stanca din Bucuresti, iar intre 1965-1973 a studiat la Institutului de Constructii Bucuresti, obtinând diploma de inginer.

A debutat in revista Luceafarul, in 1978, cu poezii semnate G.G. Craciun, iar debutul editorial a fost reprezentat de volumul de versuri „Tandrete maxima“, in anul 1981. A fost cunoscut si sub pseudonimul de Ghenadi Strungar, fiind condamnat, in anul 2013, la inchisoare pentru plagiat, pentru o traducere a cartii „Jurnalul“ lui Lev Tolstoi. A primit drept pedeapsa un an cu suspendare.

Din 2009 era titular de rubrica zilnica, "Scrisorile lui Stanca", la Click!, cu seria de epistole  adunate  in cartea "Epistolar" lansata noiembrie 2011. Era membru in Uniunea Scriitorilor din România din 1990. A fost, de asemenea, declarat "Omul anului 2004", la sectiunea cultura, din sectorul 6, Bucuresti. De-a lungul carierei sale, George Stanca a condus mai multe redactii, intre care Viata mondena si Fair Play, fiind si realizator de radio si televiziune.

Trecerea in nefiinta a unei persoane este un moment de cumpana atat pentru familia acesteia, cat si pentru cei care l-au cunoscut, toti fiind greu incercati de pierderea suferita. Ritualul inmormantarii reprezinta un sir nesfarsit de pasi ce trebuie urmati, insa in parcurgerea acestora sa nu uitam sa ne amntim cu drag de cel care ne-a incantat auzul cu atatea poezii si epistole, care vor ramane vesnic sa ne aminteasca de cine a fost George Stanca.

 

Detalii: https://www.funerare-ieftine.ro/ 

 

Despre ProDigitalMedia

Pro Digital Media este o companie romaneasca care ofera solutii complexe de SEO, webdesign, copywriting, managementul reputatiei, precum si orice fel de promovare pe internet si in afara lui. Punem accentul doar pe livrarea de servicii de calitate care ajuta in mod direct la dezvoltarea si cresterea profitului afacerii dumneavoastra.