Servicii funerare cu sala de pregatire a decedatilor

BUCURESTI - 15 decembrie 2017

Comunicat tip General in Social

Decesul unei persoane aduce cu sine o serie de reguli si proceduri ce trebuiesc respectate, pana la momentul in care persoana trecuta in nefiinta va fi inmormantata. Conform legii, o persoana decedata nu poate fi tinuta acasa sau in locul in care a decedat mai mult de 2 ore de la momentul in care a survenit decesul, astfel incat corpul trebuie preluat din locul respective si depus la sala e pregatire, pentru realizarea procedurilor de imbalsamare, in vederea inmormantarii.

Din punct de vedere al normelor sanitare, orice firma de pompe funebre are obligatia de a dispune de o sala de pregatire a decedatilor complet utilata, cu aparatura in conformitate cu standardele europene. In astfel de situatii, firme funerare sunt poate cel mai mare ajutor al familiilor indoliate, deoarece ele sunt cele care se pot ocupa de toate aspectele ce tin de decesul unei persoane, de pregatirea acesteia pentru inmormantare.

            Funerare-Ieftine este o firma funerara ce ofera celor care au pierdut pe cineva drag toate serviciile pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste o astfel de perioada, care pe langa faptul ca este dureroasa, este si foarte solicitanta din punct de vedere al tuturor demersurilor ce trebuie efectuate pentru ca decedatul sa dispuna de o inmormantare corespunzatoare. Unul dintre aceste servicii il reprezinta si punerea la dispozitie a unei sali de pregatire pentru decedati reprezentata de un spatiu inchis, fara vizibilitate din exterior, dotata cu aparatura frigorifica speciala, masa de inox pentru toaletarea si cosmetizarea persoanei si instrumente sanitare pentru realizarea procedurilor de imbalsamare.                                                     

   Conform normelor sanitare presupun ca sala de pregatire a decedatilor trebuie sa detina:

  - Targa de recuperare,
  - Masa de inox pentru pregatirea corpului,
  - Spatii de depozitare a instrumentelor cu inchidere etansa,
  - Recipiente pentru pastrarea deseurilor provenite din procesul de imbalsamare,
  - Rezervor de apa cu o capacitate minima de 25 de litre,
  - Rezervor de colectare a apei reziduale de minim 50 de litre,
  - Spatiu special pentru depozitarea produselor biocide,
  - Instalatie de climatizare.

 

   Sala de pregatire din cadrul unei firme de pompe funebre este locul in care persoanele decedate sunt pregatite pentru priveghi si ulterior, pentru inmormantare. Pregatirea persoanei decedate presupune: spalarea si dezinfectarea corpului cu anumite substante,  imbalsamarea decedatului pentru a preveni degradarea accelerata a corpului pana la inmormantare – procedeu realizat de personal specializat in acest domeniu, cosmetica funerara (la femei – machiaj subtil, aranjarea manichiurii, a parului; la barbati – barbierit sau aranjarea barbii, a mustatii, a parului), imbracarea in hainele pregatite de rude si in ultima faza asezarea in sicriu si pregatirea pentru transportul catre capela unde va fi depus pentru priveghi si unde rudele isi vor putea lua ramas bun.

   Fiecare procedura ce are loc dupa ce corpul persoanei decedate este ridicat si pana la momentul inmormantarii este realizata cu foarte mare grija de personalul specializat al firmei noastre de pompe funebre, fiecare procedura avand insemnatatea ei si fiind importanta pentru ca cel trecut in nefiinta sa poate fi inmormantat conform legii.

   In astfel de situatii, contractarea unei firme funerare poate reprezenta cea mai buna decizie luata de catre familiile indoliate, deoarece este de un real ajutor ca cineva sa preia toate atributiile in astfel de momente, astfel incat familiile sa poata avea timpul necesar pentru a-si lua ramas bun de la persoana plecata spre o lume mai buna. 

Despre ProDigitalMedia.ro

Pro Digital Media este o companie romaneasca care ofera solutii complexe de SEO, webdesign, copywriting, managementul reputatiei, precum si orice fel de promovare pe internet si in afara lui. Punem accentul doar pe livrarea de servicii de calitate care ajuta in mod direct la dezvoltarea si cresterea profitului afacerii dumneavoastra.