Start-Up Nation 2019 buget total de 2 miliarde de lei

Constanta - 17 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Social, Retail

In aceasta editie a programului Start-Up Nation va exista un buget total de 2 miliarde de lei (circa 430 milioane de euro), din bugetul de stat, insa va fi nevoie ca acesti bani sa fie alocati - macar in parte, in bugetul de stat pe anul 2019, sub forma de credite bugetare, pentru plati.

loc de joaca modular

loc de joaca modular

Antreprenorii ce doresc sa se inscrie in programul Start-up Nation 2019 trebuie sa intocmeasca un plan de afaceri in urma caruia sa fie eligibili in a primi fonduri nerambursabile in valoare de maxim 200.000 lei.

            Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se vor face on-line. Programul s-a deschis chiar intre sarbori, fiind persoane ce si-au depus online documentatia chiar in prima zi a anului 2019. Calcularea punctajului planului de afaceri se face in timp real si transparent conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi considerat eligibil este de 50 de puncte din cele 100 de puncte posibile.

            Pentru a putea participa la programul Start-up Nation, societatile participante au obligatia de a crea cel putin un loc de munca cu norma intreaga, cu contract pe perioada nedeterminata, loc ce trebuie mentinut 2 ani de la finalizarea proiectului.

            In aceasta editie a programului Start-Up Nation va exista un buget total de 2 miliarde de lei (circa 430 milioane de euro), din bugetul de stat, insa va fi nevoie ca acesti bani sa fie alocati - macar in parte, in bugetul de stat pe anul 2019, sub forma de credite bugetare, pentru plati. Daca nu vor fi alocati, ministerul va fi exonerat de raspundere in relatia cu firmele calificate la finantare.

            Potrivit procedurii publicate, statul va acorda o suma forfetara in avans de 30% din valoarea finantarii obtinute de aplicant, pentru salarii, chirii sau alte astfel de cheltuieli. Pentru acordarea acestui avans, Ministerul pentru Mediul de Afaceri mai avea nevoie de o derogare de la Ministerul Finantelor si de la guvern.

            Astfel, micii antreprenori vin cu noi si noi idei de planuri de afaceri cat mai interesante, astfel incat, cu autorul acestor fonduri sa poata deshide o afacere de viitor. O afacere la face mare cautare este cea in domeniul de amenajari locuri de joaca interior sau exterior, unde aplicantii au un adevarat sprijin in cei de la echipa Waterboyz, care inca din anul 2017, ofera consultant celor care o necesita.

            Waterboyz este o companie cu sediul in Constanta, infiintata in anul 2011, reprezentata de oameni profesionisti, ce asigura consultanta de specialitate in privind locurile de joaca modulare, echipamentele gonflabile de orice tip, amenajari locuri de joaca de exterior / interior, echipamente pentru targuri si balciuri, echipamente complete de realitate virtuala, etc.

            Avand zeci de proiecte deja implementate prin programul Start-up Nation, Waterboyz va pot fi de mare ajutor in atingerea telurilor prosupse. Daca va decideti pentru afaceri la cheie, acestia va pun la dispozitie si aceasta varianta astfel incat sa va usureze munca pe cat de mult posibil.

            Privitor la plata transelor de ajutor, in noua sesiune a Start-Up Nation 2018, aceasta va fi efectuata astfel: in maxim 1 an de la intrarea in vigoare a acordului de finantare, dar nu mai tarziu de  28 iunie al anului urmator semnarii acordului de finantare pentru dosarele admise in buget si 15 noiembrie al anului urmator semnarii acordului de finantare pentru dosarele admise in afara bugetului si care intra la finantare in urma eliberarii de buget, beneficiarul avand obligatia de a efectua cheltuielile si de a depune documentatia aferenta cererii de plata sau, dupa caz, de rambursare la sediul AIMMAIPE. Documentatia de decont poate fi depusa in maxim 2 transe, respectiv prima transa pentru avans si a doua transa pentru cerere de plata/rambursare.

 

 

Date de contact:

Telefon: 0724547343

Website: https://www.waterboyz.ro/

E-mail: office@waterboyz.ro

 

Despre ProDigitalMedia.ro

Pro Digital Media este o companie romaneasca care ofera solutii complexe de SEO, webdesign, copywriting, managementul reputatiei, precum si orice fel de promovare pe internet si in afara lui. Punem accentul doar pe livrarea de servicii de calitate care ajuta in mod direct la dezvoltarea si cresterea profitului afacerii dumneavoastra.