PortalMed - o platformă online utilă pentru specialiști, dar și pentru pacienți

BUCURESTI - 16 aprilie 2020

Comunicat tip General in Sanatate

Live site

PortalMed este o platformă multimedia pentru specialiști și pacienți, care își propune să furnizeze cele mai informații medicale, selectate din surse sigure, de o echipă de specialiști.

platforma medicala PortalMed

platforma medicala PortalMed

O nouă platformă medicală

PortalMed este o platformă multimedia pentru specialiști și pacienți, care își propune să furnizeze cele mai informații medicale, selectate din surse sigure, de o echipă de specialiști. Noul website dedicat medicinei și domeniilor conexe se concentrează pe o arie încă nedezvoltată suficient în România: aceea a informațiilor punctuale, specializate, provenite din surse verificate și reunite în același loc.

Rubrici dedicate, pentru toate categoriile de public

Cele mai noi evenimente și descoperiri sunt publicate zilnic în rubrica de Știri medicale.

Specialiștilor le este destinată o categorie dedicată, Info specialiști, care conține informații de profil despre studii clinice, cercetare, dezvoltare, medicamente și dispozitive medicale.

Pacienții și publicul larg se pot informa corect despre boli, afecțiuni, tratamente, stil de viață sănătos, prevenție, curiozități și multe altele accesând Info generale.

Sfaturi de la specialiști sunt furnizate constant, atât din surse interne, cât și internaționale. În plus, zilnic, de luni până vineri, de la ora 20.30, un medic discută în direct, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube, cu pacienți și persoane care au preocupări, nelămuriri sau probleme de natură medicală.

Și, bineînțeles, există și o categorie specială care oferă informații utile și importante despre pandemia de COVID-19 în plină desfășurare: Coronavirus. Aici se regăsesc știri interne și internaționale, informări oficiale, noutăți despre abordările terapeutice și studiile clinice în derulare, sfaturi și opinii pertinente.

Informații esențiale, din surse de încredere

Evoluția științei și a tehnologiei, dar și comunicarea către public a acestei evoluții sunt esențiale pentru dezvoltarea domeniului medical. De asemenea, descoperirile din domeniul farmaceutic sunt esențiale pentru specialiștii din domeniu. De aceea, echipa redacțională monitorizează constant și sintetizează informațiile comunicate de cele mai importante institute de cercetare, autorități medicale și farmaceutice și jurnale de specialitate din întreaga lume.

PortalMed - mai mult decât o revistă online

Știrile medicale publicate zilnic acoperă întreaga arie medicală și farmaceutică, de la ultimele descoperiri științifice și până la soluțiile de biotehnologie revoluționare, anunțate de instituții și centre de cercetare de prestigiu mondial. Articolele dedicate aprofundează informațiile, pun la dispoziția celor interesați resurse suplimentare de studiu și prezintă pe înțelesul tuturor informațiile specializate. De aceea, această resursă informațională este utilă atât pentru pacienți, cât și pentru specialiști.

 

Un proiect de informare pentru sănătate

Educația pentru sănătate este practicată în unele țări încă din clasele primare. Regulile de igienă, procedurile de prim ajutor, datele esențiale despre boli, afecțiuni și un stil de viață sănătos sunt incluse în programele școlare. Acest lucru contribuie la o mai bună cunoaștere a funcționării corpului uman și la evitarea situațiilor critice. În România, acest lucru nu se întâmplă decât ocazional, în unele instituții școlare, în timpul „Săptămânii altfel” sau în cadrul orelor de dirigenție. Totuși, educația pentru sănătate este necesară în permanență, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Chiar dacă aceste informații nu fac parte din programele școlare, astăzi, în epoca internetului, ele trebuie să fie disponibile și accesibile tuturor. Este unul dintre principalele scopuri ale acestei platforme medicale.

De asemenea, pentru specialiștii din domeniu, formarea continuă și menținerea contactului cu evoluția științei și tehnologiei sunt esențiale în practicarea profesiilor lor. PortalMed contribuie la acest lucru prin furnizarea materialelor informative despre ultimele descoperiri.