Premieră în industria hotelieră din România: Premier Hospitality preia operarea Hotelului Ramada Sibiu într-un sistem de tip lease

BUCURESTI - 19 iunie 2024

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, HoReCa

Premier Hospitality anunță preluarea operării Hotelului Ramada Sibiu printr-un contract de tip lease pentru o perioadă de 20 de ani, marcând astfel o premieră în industria hotelieră la nivel local.

Premier Hospitality anunță preluarea operării Hotelului Ramada Sibiu printr-un contract de tip lease pentru o perioadă de 20 de ani, marcând astfel o premieră în industria hotelieră la nivel local. Mai exact, Premier Hospitality devine prima companie românească care preia o astfel de colaborare. Contractul, încheiat cu acceptul lanțului Wyndham, proprietarul brandului Ramada, și-a început efectele la 1 iunie 2024, noul management urmând să preia funcția de la 1 iulie 2024.

Oprea Carabulea, reprezentantul familiei Carabulea, proprietarii hotelului, a declarat: „Am decis să facem acest contract de chirie pe termen lung pentru a integra o nouă viziune modernă în cadrul business-ului nostru de familie, transferând operațiunile către o firmă specializată cu vastă experiență. Vom fi implicați în continuare în dezvoltarea afacerii cu obiectivul de a ajunge în topul hotelurilor din Sibiu și din țară.”

Prin această preluare Premier Hospitality, fondată de Lucian Marinescu și Călin Ile, se angajează să aducă o transformare semnificativă hotelului, printr-un program de investiții de aproximativ 3 milioane de euro, care va include atât modernizarea hotelului, cât și dezvoltarea personalului cu scopul de a aduce proprietatea la standardele actuale de echipare si servicii. Investiția este structurată pe termen mediu, în etape bine planificate încă de acum. Lucian Marinescu a subliniat: "Observăm un interes sporit din partea proprietarilor și investitorilor din industria ospitalității pentru sevicii de operare hotelieră fie de management, fie de lease și suntem pregătiți să răspundem acestor cereri. Proiectul este emblematic pentru Sibiu și pentru întreaga țară fiind un hotel deja cunoscut și apreciat. Pentru mine personal este o locație importantă în mod particular deoarece am făcut parte din echipa care a dezvoltat-o și inaugurat-o în 2007. Este un angajament ambițios și responsabil al companiei noastre bazat pe încrederea în capacitatea noastră și a echipei noastre de a livra performanță și rezultate superioare.”

Contractele de lease alături de contractele de management sunt cele doua forme de operare practicate în industria hotelieră. Primele dintre ele transferă întreaga responsabilitate a operării hotelului către chiriaș, inclusiv managementul angajaților și deciziile privind serviciile oferite. Premier Hospitality își propune să își consolideze încrederea clienților prin servicii de calitate și investiții continue, contribuind la creșterea standardelor în industria hotelieră din România.

"Suntem încântați să începem nouă direcție de business cu un hotel de acest tip și într-un oraș frumos ca Sibiul, destinația turistică a anului 2024. Este primul nostru contract de lease, de fapt, este primul de pe piață realizat de către o companie românească. Ne dorim să facem din Premier Hospitality cea mai importantă companie locală de operare hotelieră, capabilă să concureze de la egal la egal cu operatorii străini și, de ce nu, să intrăm și pe piețele externe prin astfel de servicii." a continuat cu entuziasm Călin Ile, co-fondator al Premier Hospitality.

Acest parteneriat inovator dintre Premier Hospitality și Ramada Sibiu promite să aducă beneficii semnificative atât pentru industria hotelieră, cât și pentru orașul Sibiu, consolidând poziția acestuia ca destinație de top pentru evenimente și turism.

Despre Premier Hospitality

Premier Hospitality este una dintre cele mai cunoscute companii de consultanță în domeniul hotelier din România. Obiectivele firmei sunt de oferire de asistență completă investitorilor din domeniu pe toată durata implementării proiectului: studii de fezabilitate, afilierea la un brand internațional, asistența pentru proiectare și design, finanțarea, asistența pentru execuție și multe altele. Compania activează pe piață de peste 12 ani și a fost implicată în mai mult de 50 de proiecte aflate în diverse faze de execuție, atât independente, cât și afiliate brandurilor internaționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prodins/premiera-in-industria-hoteliera-din-romania-premier-hospitality-preia-operarea-hotelului-ramada-sibiu-intr-un-sistem-de-tip-lease