Instruirea partenerilor de service ai companiei Melinda Instal pentru centrale termice pe peleţi Biodom

Odorheiu Secuiesc - 26 august 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Tehnologie, Energie

În perioada 26 - 28 mai 2014 la sediul Melinda-Impex Instal Sa din Odorheiu Secuiesc a avut loc întâlnirea şi instruirea partenerilor de service pentru centrale pe peleţi Biodom fabricate în Slovenia. Acest produs este adus în România exclusiv de Melinda Instal , numărul 3 naţional pe domeniul său de activitate, cazanul fiind o opţiune premium din oferta foarte largă şi variată de cazane pe combustibil solid a companiei înfiinţată în anul 1994.

Centrala termica pe peleti Biodom

Centrala termica pe peleti Biodom

În perioada  26 - 28 mai 2014 la sediul Melinda-Impex Instal Sa din Odorheiu Secuiesc a avut loc întâlnirea şi instruirea partenerilor de service pentru centrale pe peleţi Biodom fabricate în Slovenia. Acest produs este adus în România exclusiv de Melinda Instal, numărul 3 naţional pe domeniul său de activitate, cazanul fiind o opţiune premium din oferta foarte largă şi variată de cazane pe combustibil solid a companiei înfiinţată în anul 1994.

Participanţii din toată ţara au avut posibilitatea de a se întâlni cu dl. Anton Kavčič, fondatorul şi proprietarul firmei Biodom 27 şi dl.  Martin Zadel, directorul de vânzări. Din partea firmei Melinda Instal, moderatorul evenimentului a fost dl. ing. Bálint Lehel, directorul tehnic al companiei. .

După prezentarea istoriei firmei şi a gamei de cazane pe peleţi Biodom, cum ar fi clasicul Biodom 27, noul Biodom 27E, Biodom 33 de 39 kW precum şi termoşemineul H20, dl. Martin Zadel a început prezentarea inovativei tehnologii de ardere BIO-LOGIC și analiza comparativă cu tehnologia clasică existentă pe piață.

Dl. Kavčič a atras atenţia instalatorilor prezenţi asupra proiectării corecte a instalaţiei de încălzire, precum şi cât de importantă este prima punere în funcţiune a cazanelor de către personal de specialitate.  A  fost subliniat cel mai important avantaj al cazanelor Biodom cu noua tehnologie BIO-LOGIC - acestea sunt complet automatizate, funcţionarea este optimă cu randament înalt indiferent de calitatea peleţilor şi de condiţiile atmosferice. Acest fapt nu exclude însă curăţarea şi întreţinerea periodică a cazanului. Diagnosticarea defecţiunilor este uşurată de panoul de comandă digital, care - la o eventuală defecţiune - afişează codul de eroare, astfel service-ul poate interveni mai eficient.

În a doua parte al evenimentului, a avut loc prezentarea practică  a  instalării şi a funcţionării cazanelor pe peleti Biodom, pe maşina demo adusă în special din Slovenia.

Reprezentanţii companiilor Melinda Instal şi Biodom le-au mulţumit celor prezenţi pentru participare şi şi-au exprimat încrederea că prin noua tehnologie precum şi prin cunoştinţele acumulate partenerii de service vor putea face faţă şi mai bine nevoilor clienţilor şi vor fi în continuare ambasadorii brandului Biodom.