CELE MAI BUNE VINURI DE MURFATLAR, CEI MAI BUNI DEGUSTATORI DIN ROMANIA

BUCURESTI - 30 august 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

•70 de degustatori profesionisti au apreciat calitatea vinurilor produse de Murfatlar


Murfatlar Romania a organizat, la sfarsitul saptamanii, la sediul Murfatlar din localitatea Basarabi, intalnirea trimestriala a Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR). Cei mai importanti degustatori de vin de la principalele crame din Romania se aduna trimestrial pentru a se pune la curent cu ultimele noutati in domeniu, pentru a aprecia si discuta cele mai reprezentative vinuri romanesti.

5 premianti de 2005. Vinurile de Murfatlar medaliate in 2005 la cele mai prestigioase concursuri internationale Bruxelles si Ljubljana au impresionat si audienta avizata autohtona.
5 dintre cele 7 medalii obtinute de vinul romanesc in cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles, printre care si singurele 2 medalii de aur, au fost adjudecate de vinurile produse de Murfatlar Romania:

Rai de Murfatlar Grand Reserve 2001 a primit medalia de aur si intreaga apreciere a specialistilor reuniti in concurs la Bruxelles. Gama de vinuri dulci de Murfatlar are in componenta sa un campion recunoscut mondial.
Lacrima lui Ovidiu 12 , singurul vin licoros din Romania, dublu premiat cu aur atat la Bruxelles, cat si la Ljubljana. Maiestria vinificatorilor de la Murfatlar, care au avut in grija licoarea pana a implinit 12 ani, a fost acum pe deplin recompensata.
Ferma Noua Chardonnay 2003 - medalie de argint. O medalie de Bruxelles, cu greutate, adaugata la palmaresul acestui campion premiat si in cadrul altor Concursuri Internationale. Ferma Noua - o gama de vinuri seci super-premium si super premiate.
Trei Hectare Chardonnay 2002 - medalie de argint la Bruxelles. Un vin desavarsit ca si colectia exclusivista din care face parte. Nu este prima data cand Chardonnay Trei Hectare primeste distinctii in cadrul celor mai titrate competitii de profil la nivel mondial: aur la Ljubljana 2003, argint la Concursul International de la Bucuresti 2003 si din nou aur la acelasi concurs, editia 2004.
Merlot 2004: argint de Bruxelles si o surpriza absolut exceptionala a recoltei 2004 - un invingator prin definitie.



Vinoteca. Vinurile vechi degustate in cadrul intalnirii intregesc lista de vinuri exceptionale facute la Murfatlar. Incepand cu Pinot Gris din 1959, Chardonnay din 1960 si terminand cu Cabernet Sauvignon din 1958 si 1965, aceste specialitati de marca fac dovada traditiei celor mai bune vinuri romanesti : vinurile de Murfatlar.

9 milioane de dolari. Programul a inclus, pe langa sesiunile de degustare, si vizitarea Complexului Murfatlar Romania, de la locul de zdrobire a strugurilor, pana la cramele in care vinul este tinut spre invechire. Investitiile de aproape 9 milioane de dolari facute in ultimii 5 ani au fost regasite de vizitatori de la plantatiile de vie si cea mai noua si performanta tehnologie din Romania, pana la cramele de depozitare.

Murfatlar Romania este cel mai important producator si exportator de vinuri imbuteliate din tara. Compania produce 20 de milioane de sticle de vin anual, dintre care 70% sunt albe si 30% vinuri rosii. Vinurile de la Murfatlar sunt grupate in sase game sortimentale: Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca, Rai de Murfatlar, 3 Hectare si Ferma Noua.

In ultimii ani, Murfatlar Romania a castigat numeroase medalii de aur si argint la competitiile internationale de profil, numai in 2005 fiind premiat cu trei medalii de aur si trei de argint in cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles si a celui de la Ljubljana.

Despre Profile Communication


Nota pentru editori:

Asociatia Degistatorilor Autorizati din Romania (ADAR), a luat fiinta in anul 1994 ca asociatie profesionala non-profit. Scopul asociatiei este de a forma si mentine un grup de specialisti competenti, capabili sa faca parte din juriile concursurilor nationale si internationale si sa asigure o buna educatie privind cultura vinului. Asociatia numara aproape 150 de membri in intreaga tara.

Membrii ADAR participa la intalnirile trimestriale in diferite podgorii ale tarii, unde degusta vinurile din podgoria respectiva, comparativ cu aceleasi soiuri cultivate in alte zone. Scopul intalnirilor este ca membrii asociatiei sa isi creeze o imagine unitara asupra caracteristicilor vinurilor si sa inteleaga deosebirile care le diferentiaza si cauzele acestora.

Gabriela Darie
Coordonator PR


gabriela.darie@euro.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/profile-communication/cele-mai-bune-vinuri-de-murfatlar-cei-mai-buni-degustatori-din-romania