masa rotunda "Femei in Parlament"

Locul desfasurarii: Palatul Parlamentului

Organizator: Sistemul ONU in Romania

masa rotunda

Are Romania suficiente femei in Parlament? Cu o reprezentare a femeilor in Parlament de doar 9.77%, Romania se situeaza printre ultimele tari in clasamentul european.

Sistemul ONU in Romania organizeaza joi, 9 septembrie 2010, de la 9:30 la 12:30, la Palatul Parlamentului (Sala Drepturile Omului) o dezbatere a planului de actiune prin care Parlamentul Romaniei sa ajunga la un raport optim intre barbati si femei.

Evenimentul, moderat de Robert Turcescu, se va axa pe tintele de reprezentare a femeilor in Parlament si strategiile de atingere a acestora.

Dupa dezbatere, participantii vor adopta o Declaratie pentru transpunerea tintei globale a Obiectivului nr. 3 de Dezvoltare al Mileniului privind prezenta femeilor in Parlament intr-o tinta nationala relevanta. Acest lucru va permite delegatiei Romaniei sa prezinte la data de 22 septembrie 2010, in raportul de progres catre Adunarea Generala a ONU, faptul ca tara noastra a inclus acest obiectiv global in obiectivele sale nationale.
Pentru detalii va rugam sa consultati site-ul dedicat evenimentului: http://mdg3.undp.ro/, sau sa ne contactati la adresa: cristina.visinoiu@undp.org, telefon 021-2017806

Despre PROGRAMUL DE DEZVOLTARE AL NATIUNILOR UNITE - PNUD

Pentru mai multe detalii: www.portalincubatorimm.ro şi www.bincub.ro

Participare: Intrare libera