CURS ANALIZA COST-BENEFICIU

Locul desfasurarii: Timisoara

Organizator: Proiect ContaPlus

CURS ANALIZA COST-BENEFICIU

Proiect ContaPlus sustine in luna septembrie, cursul "ANALIZA COST-BENEFICIU" in TIMISOARA!

IN URMA EVALUARII SE OBTINE CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru ocupatia "Specialist in planificarea, controlul si raportarea performantei economice", Cod COR 242 110, recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

TEMATICA ABORDATA

1. Scopul si necesitatea analizei cost-beneficiu.2. Cand se realizeaza analiza cost-beneficiu.3. Abordarea metodologica generala.4. Etape in realizarea analizei cost-beneficiu.5. Identificarea investitiei si definirea obiectivelor.6. Analiza optiunilor si alegerea alternativei optime.7. Analiza financiara: a. stabilirea ipotezelor de baza:- orizontul de analiza;- rata de actualizare;- alte elemente macroeconomice.b. determinarea costului investitiei;- estimarea costurilor si veniturilor din operare;- fluxurile financiare ale proiectului;- determinarea interventiei financiare in cazul proiectelor generatoare de venit (art. 55 Regulamentul CE 1083/2006);- planul financiar pentru demonstrarea durabilitatii;- determinarea indicatorilor analizei cost-beneficiu financiare.8. Analiza economica:- aspecte generale;- pasii in realizarea analizei cost-beneficiu economice;- estimarea costurilor economice, sociale si de mediu;- estimarea beneficiilor economice, sociale si de mediu;- indicatorii analizei cost-beneficiu economice.9. Analiza de risc si de senzitivitate:- aspecte generale;- analiza de sensitivitate:- identificarea variabilelor cheie;- realizarea analizei de senzitivitate financiara;- analiza de senzitivitate economica.- risc si probabilitate:- identificarea riscurilor;- analiza riscurilor;- evaluarea riscurilor.10. Prezentarea rezultatelor ACB.11. Greseli frecvente facute de evaluatori in procesul de elaborare a analizei cost-beneficiu.12. Studiu de caz:Realizarea analizei cost-beneficiu pentru un proiect de investitii. Evaluarea rezultatelor si verificarea incadrarii acestora in cerintele potentialilor finantatori.

CONTACT:

0731312257

office@proiect-contaplus.ro

www.proiect-contaplus.ro

Despre TSI CONSULTANTA & TRAINING SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Confirmare pana la data: 18 septembrie 2015

Participare: Taxa de participare