Astăzi are loc examenul pentru prima grupă de specializare în competențe digitale din proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING

BUCURESTI - 22 mai 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

Participanții din prima grupă de specializare în competențe digitale ("Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere") din proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING vor da astăzi, 23 Mai 2023, examenul pentru a obține certificare de specializare în domeniul respectiv.

Le urăm acestora mult succes!

Cursurile sunt complet gratuite și sunt acreditate de Ministerul Educației (prin Autoritatea Națională pentru Calificări), acestea fiind organizate prin intermediul proiectului DIGITAL SKILLS TRAINING (cod Mysmis 143260) – proiect cu finanțare Europeană.

Prin intermediul acestor cursuri, participanții au învățat despre:

-       Mediul digital și influența sa asupra economiei

-       Transformarea digitală a afacerilor

-       Crearea unei prezențe online pentru o afacere

-       Marketing digital

-       Siguranța datelor și securitatea în mediul online

-       Tehnologii inovative

-       Dezvoltarea durabilă.

Grupa de curs a fost realizată în Roman, județul Neamț în perioada 28 aprilie 2023 – 22 mai 2023, având o durată totală de 80 de ore.

De asemenea, în data de 17 mai 2023, în cadrul proiectului a demarat stagiul de curs și pentru a 2-a grupă de cursaceasta fiind desfășurată în format online.

În prezent, înscrierile sunt încă deschise pentru formarea de noi grupe în cadrul proiectului: se planifică să se realizeze în total 8 grupe pentru cursuri de specializare în competențe digitale și 8 grupe pentru cursuri de alfabetizare digitală. Stagiile de curs pentru grupele respective vor fi demarate odată cu strângerea de participanți pentru acestea. Așadar, cu cât vă înscrieți mai devreme la cursuri, cu atât mai bine.

La cursurile gratuite organizate de proiect se pot înscrie persoanele angajate din regiunile vizate de proiect (Sud Muntenia, Sud-Est și Nord-Est) ce lucrează în firme care își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Pentru a vă înscrie la cursurile gratuite de competențe digitale organizate în cadrul proiectului este necesar să parcurgeți următorii pași:

1. Vizitați pagina https://www.inscriere-digital-skills.ro

2. Completați formularul de la pagina respectivă pentru a transmite datele dumneavoastră de contact.

3. Experți din cadrul proiectului vă vor suna în cel mai scurt timp cu detalii și pentru a vă susține în realizarea dosarului de înscriere în proiect (copii de documente, completare formulare etc.).

Proiectul DIGITAL SKILLS TRAINING este implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (Beneficiar), în parteneriat cu Blocul Național Sindical, în perioada 07 Octombrie 2022 - 31 Decembrie 2023 (15 luni).

Proiectul are o valoare totală de 4,238,331.21 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 3.602.581,53 lei) și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Obiectivul general al proiectului este de promovare a ocupării sustenabile și de calitate a forței de muncă din regiunile Sud Muntenia, Sud-Est și Nord-Est prin realizarea de cursuri de dezvoltare a competențelor digitale și sprijinirea IMM-urilor în introducerea de programe de învățare la locul de muncă.

Proiectul urmărește susținerea a cel puțin 320 persoane angajate din regiunile vizate în dezvoltarea competențelor digitale prin programele de formare de formare organizate.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Date de contact:

Pagina web a proiectului: https://www.ptir.ro/proiecte-in-implementare/2463.html

Pagina Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/digitalskills23

Formular de înscriere în proiect: https://www.inscriere-digital-skills.ro

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR)

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

Blocul Național Sindical (BNS)

Adresa: Str. Turturelelor, Nr. 11 A, Clădirea C, Etaj 3, Sector 3, București

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prologue-advertising/astazi-are-loc-examenul-pentru-prima-grupa-de-specializare-in-competente-digitale-din-proiectul-digital-skills-training