Cursuri de formare gratuite realizate în regiunea Nord-Est prin proiectul PRO CALIFICARE

BUCURESTI - 27 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

În regiunea Nord-Est au fost organizate cursuri gratuite de formare profesională pentru persoanele angajate. Cursurile au fost parte din proiectul PRO CALIFICARE - Oportunități pentru formarea profesională continuă a angajaților” (cod mysmis 135539), proiect cu finanțare europeană.

Stagiile de curs realizate în regiune prin intermediul proiectului sunt următoarele:

1. stagiu curs de specializare „Competențe antreprenoriale” în Piatra Neamț, jud. Neamț, în perioada 14 septembrie 2021 – 28 septembrie 2021 (examen realizat în 29 septembrie 2021)

2. stagiu curs de specializare „Competențe antreprenoriale” în Roman, jud. Neamț, în perioada 17 ianuarie 2022 – 25 ianuarie 2022 (examenul realizat în 07 februarie 2022)

3. stagiu curs de specializare „Competențe antreprenoriale” în Piatra Neamț, jud. Neamț, în perioada 10 februarie 2022 – 24 februarie 2022 (examen realizat în 25 februarie 2022)

4. stagiu de curs de calificare nivel 2 "Peisagist Floricultor" în Iași, județul Iași în perioada 31.03.2022 – 10.07.2022 (examen în data de 11.07.2022)

De asemenea, au mai fost organizate online, cu participanți din multiple regiuni, și alte stagii de curs de specializare în „Competențe antreprenoriale”, precum și stagii de specializare în „Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere”. 

Toate cursurile organizate în cadrul proiectului sunt gratuite și sunt certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), având o parte teoretică și una practică și finalizându-se cu un examen în urma căruia absolvenții vor obține o diplomă certificată ANC.

Cursurile de formare vă pot ajuta la obținerea de calificări / certificări, dobândirea de cunoștințe și dezvoltarea de abilități practice necesare într-un domeniu de activitate și căutate de angajatori astfel încât să puteți trece la următorul pas în cariera dumneavoastră.

În prezent, înscrierile sunt încă deschise la următoarele stagii de curs:

-       Diagnoză auto - curs de inițiere, 60 de ore;

-       Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere - curs de specializare, 80 ore;

-       Competențe informatice - curs de inițiere, 40 ore

-       Lucrător în comerț - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

-       Sudor electric - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

-       Lucrător finisor pentru construcții - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

-       Patiser - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Locația și perioada stagiilor de curs este de obicei stabilită odată cu formarea grupelor pentru stagiile respective. Deja s-a planificat ca în perioada septembrie – noiembrie 2022 să se organizeze cursurile de inițiere în diagnoză auto în județul Neamț din regiune (înscrierile la acest stagiu fiind încă deschise pentru formarea grupei).

Se recomandă ca persoanele interesate să acceseze cât mai rapid pagina https://www.inscriere-pro-calificare.ro/ și să completeze formularul din partea dreaptă a paginii pentru a demara procesul de înscriere în proiect și la cursuri. După transmiterea datelor prin formular, un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a vă ajuta să completați dosarul de înscriere în proiecte: formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.

Pentru a vă înscrie în proiect și pentru a participa la cursuri trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

-       să aveți un loc de muncă (inclusiv PFA sau II)

-       să aveți vârsta între 25 și 65 de ani

-       să aveți domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Est, Sud Muntenia sau Sud-Est

Proiectul PRO CALIFICARE este organizat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) în perioada 16 Aprilie 2021 – 15 Aprilie 2023.

Obiectivul general al proiectului este creșterea participării la programe de formare profesională continuă a persoanelor angajate din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord-Est și Sud Muntenia.

Principalele rezultate planificate ale proiectului sunt:

- desfășurarea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la importanța formării profesionale;

- 25 de stagii de curs realizate;minim 652 angajați încadrați în proiect beneficiari de consiliere profesională și tutorat și participanți la cursuri de formare profesională;

- minim 522 (>80%) participanții la cursuri absolvenți ce obțin diploma recunoscută de ANC.

Proiectul are o valoare totală de 4.721.290,47 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4.622.199,66). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:

Ștefan Cosmin - Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

https://www.ptir.ro/

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Pagina de înscriere: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prologue-advertising/cursuri-de-formare-gratuite-realizate-in-regiunea-nord-est-prin-proiectul-pro-calificare