Proiectul PRO CALIFICARE sprijină dezvoltarea de competențe antreprenoriale

BUCURESTI - 15 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

Proiectul „PRO CALIFICARE - Oportunități pentru formarea profesională continuă a angajaților” (cod mysmis 135539), proiect cofinanțat prin fonduri europene, a sprijinit antreprenoriatul românesc prin realizarea de cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru persoanele angajate.

Proiectul este implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) în perioada 16 Aprilie 2021 – 15 Aprilie 2023.

Obiectivul general al proiectului este creșterea participării la programe de formare profesională continuă a persoanelor angajate din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord-Est și Sud Muntenia.

Astfel, în cadrul proiectului au fost organizate și finalizate cu succes 5 stagii de curs de specializare „Competențe antreprenoriale”:

- Grupa 1, la Piatra Neamț, jud. Neamț, 14 septembrie 2021 – 28 septembrie 2021 (examenul realizat în 29 septembrie 2021)

- Grupa 2, stagiu realizat online, 19 noiembrie 2021 – 28 noiembrie 2021 (examenul realizat în 2 decembrie 2021)

- Grupa 3, la Roman, jud. Neamț, 17 ianuarie 2022 – 25 ianuarie 2022 (examenul realizat în 07 februarie 2022)

- Grupa 4, la Piatra Neamț, jud. Neamț, 10 februarie 2022 – 24 februarie 2022 (examenul realizat în 25 februarie 2022)

- Grupa 5, stagiu realizat online, 11 aprilie 2022 – 28 aprilie 2022 (examenul realizat în 3 mai 2022)

În cadrul cursurilor, participanții au învățat despre mai multe teme legate de antreprenoriat: surse de finanțare, strategii marketing, competențele necesare unui antreprenor, realizarea și implementarea unui plan de afaceri etc.

Cursurile au fost gratuite, iar absolvenții cursului au obținut o diplomă certificată de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). La cursuri au participat doar persoane vizate de proiect: persoane angajate (inclusiv PFA sau ÎI), cu vârsta între 25 și 64 de ani, din regiunile Sud Muntenia, Nord-Est sau Sud-Est.

Cursurile de antreprenoriat sunt utile atât persoanelor ce doresc să își demareze propria afacere, dar și persoanelor ce lucrează într-o organizație / întreprindere. Prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale, angajații își pot organiza și realiza munca mai eficient și pot obține rezultate crescute la locul de muncă ceea ce îi poate ajuta să își dezvolte cariera.

Astfel, proiectul PRO CALIFICARE a reușit cu succes să susțină antreprenoriatul românesc, ajutând persoane interesate în antreprenoriat să își dezvolte competențe relevante și să obțină certificare în domeniu în mod gratuit.

Proiectul PRO CALIFICARE și-a planificat să atingă mai multe rezultate: desfășurarea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la importanța formării profesionale, 25 de stagii de curs realizate, minim 652 angajați încadrați în proiect beneficiari de consiliere profesională și tutorat și participanți la cursuri de formare profesională, minim 522 (>80%) participanții la cursuri absolvenți ce obțin diploma recunoscută de ANC.

Înscrierea la cursurile PRO CALIFICARE este încă deschisă! În prezent urmează să se mai realizeze stagii de curs în:

- Diagnoza auto - curs de inițiere, 60 ore;

- Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere - curs de specializare, 80 ore;

- Competențe informatice - curs de inițiere, 40 ore;

- Lucrător în comerț - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

- Sudor electric - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

- Lucrător finisor pentru construcții - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

- Patiser - curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Pentru a vă înscrie în proiect puteți urma următorii pași:

Accesați pagina https://www.inscriere-pro-calificare.ro/Completați formularul din partea dreaptă a paginii.Un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp cu detalii și pentru a vă ajuta în realizarea dosarului de înscriere (formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.)Stați la curent cu expertul din proiect pentru a fi anunțat despre locația și perioada exactă a grupei de curs din care faceți parte (acestea sunt alese de obicei după formarea unei grupe, în funcție de cererile participanților și a formatorilor).

Proiectul are o valoare totală de 4.721.290,47 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4.622.199,66). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:

Ștefan Cosmin - Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Formular de înscriere: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prologue-advertising/proiectul-pro-calificare-sprijina-dezvoltarea-de-competente-antreprenoriale