O zi de Conferință cu părintele cercetării în domeniul alăptării: Dr. Jack NEWMAN

Cluj-Napoca - 29 martie 2017

Comunicat tip General in Sanatate

Conferința anului în domeniul alăptării: Dr. Jack NEWMAN , cel mai renumit expert mondial în acest subiect, vine, pentru a III-a oară în România, la invitația Asociației ProMAMA. Evenimentul “O zi cu Dr. Jack NEWMAN” se va desfășura în Cluj-Napoca, pe 8 aprilie 2017.

Dr. Jack Newman

Dr. Jack Newman

 Sper ca, prin prelegerile mele, să ajut participanții să înțeleagă modul concret în care funcționează alăptarea, nu doar să enunț principii generale de genul: “laptele de mamă este cel mai bun”, “alăptarea salvează vieti”. Bineînțeles, acestea sunt principii reale, dar nu o ajută pe mamă care are dureri atunci când alăptează sau pe cea al cărei bebeluș pare că nu primește suficient lapte din sâni. 

Dr. Jack NEWMAN

În România, rata de alăptare este mică, în ciuda faptului că s-a demonstrat științific că 98% dintre femei pot alăpta. Astfel, există o acută nevoie de informare corectă în acest domeniu. Educarea mamelor și a specialiștilor crește șansele alăptării de succes, scade riscul apariției problemelor sau de renunțare la alăptare.

În cadrul Conferinței O zi cu Dr. Jack Newman, expertul va prezenta 5 teme de interes major, atât pentru gravide și pentru tinere mămici, dar și pentru specialiști, spre exemplu: “alaptarea în primele zile după naștere” sau “creșterea în greutate a copilului alăptat”. Mai mult, Dr. Newman va susține și un MasterClass exclusiv pentru specialiști: “Medicația în timpul alăptării” și va răspunde la întrebări din partea acestora.

Cine este Dr. Jack NEWMAN?

Considerat un clinician desăvârșit ca medic pediatru și cercetător în domeniul lactației, Dr. Jack NEWMAN a revoluționat modul de abordare a alăptării eficiente și de soluționare a problemelor în alăptare. Practică medicină pediatrică de peste 40 de ani, iar acum 32 de ani, a deschis prima clinică de alăptare din lume, dedicându-și din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să își alăpteze copiii.

Dr. NEWMAN a fost consultant UNICEF pentru cursul adresat personalului medical despre alăptare și evaluarea maternităților cu acreditarea „Baby Friendly” și a publicat o serie de articole și cărți, a produs filme despre alăptare distribuite în întreaga lume, resurse importante atât pentru mămici, cât și pentru specialiștii în alăptare.    

Cui se adresează Conferința?

 •          Specialiștilor care își doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre alăptare și să ofere informații corecte proaspetei familii: medici neonatologi, pediatri, de familie, moașe, asistenți medicali, consultanți certificați în alăptare (IBCLC), educatori prenatali etc. 

 •          Viitorilor părinți care își doresc să dețină informații corecte în ceea ce privește alăptarea, care înțeleg importanța ei și se documentează înainte de nașterea copilului.

 •          Părinților cu copii mai mici de 3 ani, care consideră că alăptarea este cea mai bună hrană oferită bebelușului și care se află în căutarea celor mai bune sfaturi, oferite de cel mai bun specialist în lactație și alăptare.

 •          Altor persoane și/sau organizații interesate de alăptare (maternități, spitale, organizații non-guvernamentale, susținători ai alăptării), care doresc să ofere sprijin mamei și să cunoască cele mai noi recomandări ale specialiștilor.

Tuturor specialiștilor participanți la eveniment li se acordă diplome de participare și un număr de 8 credite internaționale de educație continuă (acordate de către IBLCE – International Board of Lactation Consultant Examiners).

 

Vino să petreci o zi întreagă cu medicul pediatru care a deschis prima clinică de alăptare din lume!  Dr. Jack NEWMAN îți va dedica o zi întreagă de informații prețioase despre alăptare, culese în peste 30 de ani de cercetare în domeniul lactației.

Detalii referitoare la agendă și alte informații găsiți pe site-ul ProMAMA.

  

 Despre Asociația ProMAMA:

 Asociația ProMAMA este o organizație non-profit, cu caracter educațional, având ca obiective promovarea și susținerea importanței alăptării pentru mamă, copil, familie și întreaga societate.

 Institut și Clinică de Alăptare, Centru Pre și Postnatal, ProMAMA s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe proiecte de educare, în vederea creșterii ratei alăptării în România.

 Alte evenimente organizate de Asociația ProMAMA:

 •          Aprilie 2012 și Mai 2014: Dr. Jack NEWMAN a susținut în București două conferințe.

 •          Decembrie 2013: Cercetătorii americani de la Institutul Healthy Children au implementat gratuit în maternitățile din țara noastră Proiectul “Skin-to-Skin în prima oră după nastere”.

 •          Octombrie 2014: Academy  of  Breastfeeding  Medicine (ABM),  forum  internațional  de  elită, a susținut la București CONFERINȚA  EUROPEANĂ  PENTRU ALĂPTARE.

 •          Mai 2016: Conferința “Solutii pentru alăptarea bebelușilor cu probleme”, cu Catherine Watson Genna. 

Despre ProMAMA

Despre Asociația ProMAMA:

Asociația ProMAMA este o organizație non-profit, cu caracter educațional, având ca obiective promovarea și susținerea importanței alăptării pentru mamă, copil, familie și întreaga societate.

Institut și Clinică de Alăptare, Centru Pre și Postnatal, ProMAMA s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe proiecte de educare, în vederea creșterii ratei alăptării în România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/promama/o-zi-de-conferinta-cu-parintele-cercetarii-in-domeniul-alaptarii-dr-jack-newman