Gala Premiilor Excelsior

BUCURESTI - 11 decembrie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Duminică, 10 decembrie, de la ora 14.45, TVR2 a transmis în direct prima ediție a Galei
Premiilor EXCELSIOR. Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu
Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, evenimentul își propune să
premieze cele mai reprezentative coruri școlare din România, să aducă în atenția tuturor talentul
noilor generații și să promoveze, totodată, valorile naționale.

Marele câștigător a fost Corul de Copii și Tineret Symbol, premiul doi Corul de Copii Unison, iar locul trei a fost ocupat de Corul de Copii Meloritm.

Marele câștigător a fost Corul de Copii și Tineret Symbol, premiul doi Corul de Copii Unison, iar locul trei a fost ocupat de Corul de Copii Meloritm.

Iuliana Tudor si Liana Stanciu au prezentat Gala Premiilor ExcelsiorDeși accidentat maestrul Gheorghe Zamfir a fost prezent în juriuCele doua vedete au fost gazdele primei Gale Excelsior, un eveniment de mare anvergură care a adus pe scenă peste 450 de copii alături de însoțitorii lor, copii ce fac parte din coruri școlare, care s-au întrecut la un concurs de mare anvergură ce își dorește ca România să se alinieze intițiativei europene a EBU de a avea și mișcarea corală un eveniment de tipul Eurovision Choir of The Year. Deși suferise un accident banal care l-a dus pe patul de spital pentru câteva ore, maestrul Gheorghe Zamfir a fost prezent și în juriu și a și concertat pe scena TVR2. Evenimentul a fost deschis de către el și Corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, au interpretat Ave Maria de Frantz Schubert absolut spectaculos. Pe parcursul serii au concertat mai apoi Ruslana si Helena Paparizou, laureate ale concursului Eurovision.Cele două staruri internaționale au ales ca după eveniment să meargă la un restaurant cu specific românesc, unde au degustat mai toate preparatele tradiționale care se mănâncă la noi de Crăciun, de care s-au arătat foarte încântate. Juriul finalei concursului Gala Premiilor Excelsior a fost format din: Gheorghe Zamfir (naist virtuoz si compozitor), prof. univ. dr. Valentin Gruescu - maestru dirijor, Daniel Jinga - maestru de cor al Operei Nationale Bucuresti, Adrian Gazdaru - Director al Teatrului Excelsior si Ana Maria Târâlă - redactor muzical al TVR. Cele zce coruri finaliste selectate de către membrii juriului pentru a participa la gală au fost: Corul Angeli Junior, Corul Bravissimo, Corul Sfânta Elisabeta, Corul Unison, Corul Fantasia, Corul de Copii Meloritm, Corul Orfeu, Corul de fete Ciprian Porumbescu, Corul Soli Deo Gloria și Corul de Copii și Tineret Symbol. Marele câștigător a fost Corul de Copii și Tineret Symbol, premiul doi Corul de Copii Unison, iar locul trei a fost ocupat de Corul de Copii Meloritm. Prima editie a Galei Premiilor Excelsior a fost organizat de Primaria Capitalei prin Teatrul Excelsior în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale. Evenimentul își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare din România, să aducă în atenția tuturor talentul noilor generații și să promoveze, totodată, valorile naționale.

Despre Promart Consulting

Monica Vlad / PR & Comunication Agent dr. Marek Valcuwww.monicavlad.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/promart-consulting/gala-premiilor-excelsior