Ce este autorizația ISCIR și cum se obține?

BUCURESTI - 28 noiembrie 2022

Comunicat tip General in Cursuri

Achiziționarea unei centrale termice presupune mai multe aspecte pe lângă alegerea propriu zisă a echipamentului de încălzire. Centralele termice necesită o instalare corespunzătoare care să respecte standardele în vigoare, pentru siguranța utilizatorilor și garanția produsului.

Autorizatie

Autorizatie

Achiziționarea unei centrale termice presupune mai multe aspecte pe lângă alegerea propriu zisă a echipamentului de încălzire. Centralele termice necesită o instalare corespunzătoare care să respecte standardele în vigoare, pentru siguranța utilizatorilor și garanția produsului.

Pentru atestarea bunei funcționări a centralei sunt necesare câteva tipuri de autorizații și verificări. Una dintre cele mai importante fiind autorizația de funcționare ISCIR, un document eliberat de o firmă autorizată de către Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat( ISCIR) care îți permite să folosești în mod legal și sigur centrala termică.

Ce este ISCIR?

ISCIR este un acronim pentru Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune și Instalațiilor de Ridicat, o unitate a statului care se ocupă cu verificarea instalațiilor și a derivatelor acestora, pentru a asigura o bună funcționare.

Fără această autorizație centrala termică nu este atestată pentru funcționare din punct de vedere legal și nu este recunoscută ca fiind montată de un instalator autorizat. Pe scurt, autorizația ISCIR atestă că centrala termică este luată în evidență ca fiind montată și funcțională.

Lucrează doar cu instalatori autorizați

Potrivit LEGII nr. 64 din 21 martie 2008, personalul firmei care face montajul centralei și oferă autorizația ISCIR trebuie să fie autorizată ISCIR, legea fiind destul de aspră în acest caz. Profesioniștii recomandă să apelați la instalatori acreditați, chiar și pentru cele mai mici lucrări legate de instalații.

Un instalator care a urmat cursuri de specializare și este autorizat vă poate oferi garanție pentru lucrarea făcută, evitând greșeli și improvizații care, în cazuri extreme, vă pot pune siguranța în pericol, fiind vorba de echipamente care funcționează pe gaz sau electric.

Orice lucrare neavizată este ilegală și vă poate pune viața în pericol. De asemenea, o lucrare fără autorizațiile prevăzute de lege nu este acoperită de asigurare și garanție, în cazul evenimentelor neprevăzute.

Principala autorizație pe care trebuie să o aibă instalatorul este acreditarea ISCIR. Prompt Service Clima are o istorie lungă legată de lucrările pentru instalații, având echipe întregi de tehnicieni autorizați cu pregătire și experiență și oferă toată gama de servicii: montaj pentru centrale termice, service, autorizație ISCIR, punere în funcțiune etc.

La Prompt Service Clima, în cadrul Autorizației de Funcționare se vor efectua următoarele verificări:

-Funcționare centrală termică (regim vară/iarnă);

-etanșeitate gaz;

-presiune gaz pe vana de gaz;

-gazanalizor (eventual reglaje);

-acte gaze;

-manopera montaj în vederea acordării garanției.

 

De asemenea serviciul cuprinde:

-Instruirea utilizatorului despre modul de funcționare a centralei termice

-Întocmirea actelor Autorizație ISICR.

Află cum se obține, la ce preț, și ce acte sunt necesare pentru autorizația ISCIR apelând la o echipa de tehnicieni autorizați ISCIR.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prompt-service/ce-este-autorizatia-iscir-si-cum-se-obtine