Conferinta Internationala 'Misiunea si rolul Bisericilor Catolice din Estul Europei in Biserica Universala si lumea moderna'

BUCURESTI - 2 martie 2009

Comunicat tip General in Religie

In perioada 4-7 martie, va avea loc, in apropierea Vienei, intr-o veche Manastire Cartuziana din Sec. al IX-lea, la Kartause Gaming, Conferinta Internationala 'Misiunea si rolul Bisericilor Catolice din Estul Europei in Biserica Universala si lumea moderna'. Conferinta se va desfasura sub inaltul patronaj al ES Christoph Schonborn, Cardinalul Vienei si Primat al Austriei.

La aceasta Conferinta vor participa multi invitati, teologi, profesori, jurnalisti, dar si peste 20 de inalti prelati, episcopi si mitropoliti, reprezentand Bisericile catolice de ambele rituri, din SUA, Austria, Belarus, Ucraina, Romania, Slovacia, Ungaria, Serbia, Rusia, Italia s.a.
Aceasta ampla Conferinta se va desfasura cu ajutor logistic din partea Universitatii din Viena, Institutului Pontifical Oriental din Roma si a Institutului Teologic International din Gaming.
Din Romania, vor participa la aceasta Conferinta printre altii, PS Florentin Crihalmeanu, Episcopul Clujului si Gherlei; PS Alexandru Mesian, Episcopul Lugojului, insotit de Pr. Vasiloni Florin, Protopop de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial.

Despre Protopopiatul Greco-Catolic de Sarmisegetuza

Protopopiatul Greco-catolic de Sarmisegetuza este structura distincta in cadrul Episcopiei Greco-catolice a Lugojului. Cuprinde 27 de parohii in judetele Hunedoara si Caras-Severin.
Protopopiatul Sarmisegetuza
Str. Hategului 40
327016 Bucova, CS
florinvasiloni@yahoo.com