Simpozionul “Viitorul crestinismului” Sibiu

Sibiu - 23 februarie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura


In perioada 20-21 februarie, a avut loc la Sibiu un simpozion, avand ca tema viitorul crestinismului si depasirea modernitatii. Simpozionul a fost gazduit de catre Academia Evanghelica Transilvania din Sibiu.

Simpozionul “Viitorul crestinismului” Sibiu


Cuvantul de introducere a fost rostit de gazda reuniunii, Pr. Dietrich Galter, Presedintele Academiei Evanghelice. Au fost prezenti numerosi participanti, din diverse sectoare, scriitori, jurnalisti, teologi, studenti etc.
Printre cei care au contribuit cu lucrari in cadrul simpozionului, amintim pe Dl. Roger Parvu, care a dat citire si cuvantului D. Dr. Christian Klein, Episcopul Bisericii Evanghelice din Romania; Prof.Dr. Andreas Mockel; Dr. Alina Patru si Dr. Daniel Buda de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Sibiu; Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop si Responsabil Eparhial in Episcopia Greco-catolica Lugoj.
In cadrul simpozionului, a fost prezentata si prima editie in limba romana a cartii “Viitorul crestinismului sau depasim modernitatea?”, a ilustrului scriitor, sociolog si filosof german Eugen Rosenstock-Huessy.

Despre Protopopiatul Greco-Catolic de Sarmisegetuza

Protopopiatul Greco-catolic de Sarmisegetuza este structura distincta in cadrul Episcopiei Greco-catolice a Lugojului. Cuprinde 27 de parohii in judetele Hunedoara si Caras-Severin.
Protopopiatul Sarmisegetuza
Str. Hategului 40
327016 Bucova, CS

florinvasiloni@yahoo.com