De ce este coaching-ul atat de performant?

BUCURESTI - 4 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

In primul rand, Coaching-ul nu este o moda, o tendinta a acestor ani...Oamenii de succes au apelat la aceasta metoda de foarte mult timp, iar in tarile dezvoltate coach-ul nu mai este de mult o noutate, ci o necesitate. De ce? Iata doar 6 dintre raspunsurile la aceasta intrebare:

De ce este coaching-ul atat de performant?

•Canalizeaza clientul pe atingerea unor rezultate, provocari, schimbari, sau pe invatarea celor mai importante valori, atat individuale, cat si organizationale.
•Stabileste o relatie confidentiala care poate fi evaluata prin prisma rezultatelor obtinute.
•Sporeste gradul de constientizare, incurajeaza o abordare strategica si formularea de supozitii, schimba perspectiva si sustine dezvoltarea rapida.
•Sustine dezvoltarea si cresterea competentelor interpersonale, de afaceri si de leadership, de pe urma carora beneficiaza atat individul cat si organizatia.
•Studiile despre executive coaching (Manchester 2001, MetrixGlobal 2001) au demonstrat ca un program de coaching bine conturat poate atinge un nivel intre 500% si 700% in ceea ce priveste returnarea investitiei. Intr-un studiu, sapte din zece participanti au apreciat ca valoarea sumei returnate companiei atinge 100.000$.
•Profesionalismul in coaching inseamna combinarea analiticului si intuitivului cu experienta in conducere. Rezultatele nu sunt numai mai bune, ci au mai mult sens.

Cei care doresc sa afle si alte raspunsuri la intrebarea de mai sus, sunt invitati sa participe pe 15 iunie, la Hotel Novotel Bucuresti, la primul eveniment din Romania dedicat Coaching-ului. Accentul va cadea pe practica si mai putin pe teorie, iar fiecare speaker va face demonstratii directe ale fenomenului de coaching!
Iata alte doua teme abordate in cadrul Evenimetului:

Mihai Stanescu- “Coaching intern vs. Coaching extern”:
Combinatia dintre aportul unui coach extern si un program de coaching intern poate crea in organizatie orizonturi noi de performanta si evolutie, atat la nivelul capitalului uman, cat si la cel al proceselor si strategiilor.
Coach-ul extern scaneaza realitatea organizationala si propune o abordare directa a problemelor reale cu care se confrunta organizatia, in dezvoltarea ei. Coach-ul intern dezvolta si solidifica acest proces de transformare, marind impactul coaching-ului.
Scopul acestei colaborari este crearea unei culturi de coaching, deschisa la schimbari si care are in centrul ei ideea de co-creere a viitorului, prin co-responsabilizarea tuturor actorilor organizationali.

Mihai Stanescu M.A., C.B.C., coach profesionist, este Presedintele RoCoach. El este recunoscut pe plan international pentru specializarea sa în Business si Leadership Coaching, cat si în Senior Executive Coaching, fiind membru al Federatiei Internationale de Coaching si al Consiliului European de Coaching si Mentoring.


Lena Rusti- 'Zona gri': Intre coaching si psihoterapie
Lucrarea prezinta puncte comune si diferente intre coaching si psihoterapie, probleme ce nu pot fi acoperite intr-un program de coaching, care pot insa periclita semnificativ performantele sale. Nu trebuie sa alegem intre coaching si psihoterapie – de multe ori este nevoie de amandoua.

Lena Rusti este psihoterapeut formator acreditat de Asociatia Europeana de Psihoterapie. Practica psihoterapie in programe individuale sau de asistenta psihologica a angajatilor. Premisa ei de baza este ca starea personala de bine implica crearea unui echilibru cu mediul profesional si social din care facem parte.

Inscrierile la conferinta se pot face pe site-ul www.coaching.business-edu.ro sau Clara Manolea, Public Share, clara.manolea@business-edu.ro, 021-461.09.86.

Despre PUBLIC SHARE

ID Learning
Compania I.D. Learning se concentreaza pe dezvoltarea competentelor individuale si de echipa, esentiale pentru orice companie din lume care incearca in permanenta sa se dezvolte si sa obtina performanta.
Suntem permanent in cautarea celor mai bune modalitati de a imbunatatii si a oferii servicii de calitate clientilor nostrii. Unele din instrumentele folosite de noi in training si promovate de curand, sunt pachetelede training video “Performance Excellence” si ‘Teamwork Essentials”.

Organizator: Public Share
Sponsor: ID Learning
Parteneri: HR-Club, Casa de Traduceri
Parteneri media: Business-Edu, Cariere, Business Standard, Money Express, Investitii si Profit, The Money Channel, PRWave, 121, comunicatedepresa, Ambition, Neogen, Saptamanalul Prezent, Hotnews, Bloombiz, Ejobs, RFI, HR-Romania, damaideparte, Morning News Brief, IMMRomania
Eveniment recomandat de: Cotidianul
Persoana de contact:
Monica Vanda Oltean
PR & Marketing Manager
Public Share

monica.oltean@business-edu.ro