Editura Publica lansează Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank

BUCURESTI - 31 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Publica lansează Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank – o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei

Teoria generală a folosirii mâinii de lucru, a dobânzii şi a banilor de John Maynard Keynes este prima carte a seriei Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut de OTP Bank.

Cartea lui Keynes, aparută pentru prima dată în anul 1936, reprezintă încă punctul de cotitură către noua înţelegere a ştiinţei economiei prin regândirea rolului guvernului în societate, respectiv folosirea de măsuri fiscale şi monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunilor, crizelor şi boom-urilor economice.

“Fiecare recesiune sau criză economică a fost însoţită de reevaluarea teoriilor lui Keynes. Dacă anul trecut pe vremea aceasta am fi căutat Keynes pe internet, probabil că am fi obţinut site-uri ale universitaţilor, articole mai vechi, biografia lui Keynes. Acum numele lui Keynes este pomenit zilnic şi au loc dezbateri permanente despre corectitudinea şi eficienţa teoriei sale. Dar nu acesta este motivul pentru care deschidem Co-lecţia de economie cu Keynes, ci faptul că el poate fi considerat printre principalii fondatori ai macroeconomiei moderne şi lucrarea sa principală trebuie să fie citită de toţi cei care vor să înţeleagă cum funcţionează economia, a explicat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.

Cartea are un tiraj de 3.000 de exemplare şi este disponibilă în librării şi pentru comenzi on-line începând de miercuri, 1 aprilie.

„Salutăm iniţiativa editurii Publica de a oferi publicului cititor o colecţie de economie. În calitatea sa de jucător activ pe piaţa financiară, OTP Bank România este alături de Editura Publica în demersul său educativ extrem de util. Odată cu lansarea acestui proiect, lumea cititorilor se îmbogăţeşte cu o serie de lucrări relevante pentru contextul actual. Nume mari, de la John Maynard Keynes până la Milton Friedman, îşi pun pecetea pe teorii şi analize economice, oferind o imagine consistentă a evoluţiei acestui domeniu', a precizat Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank România.


Alte patru lucrări de referinţă vor fi publicate până la sfârşitul acestui an în cadrul co-lecţiei de economie

Co-lecţia de economie cuprinde acele teorii şi analize care au modelat ştiinţa economiei de-a lungul timpului. În cursul anului 2009 vor mai apărea:

-The Return of Depression Economics and the Crisis of 2008 de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel în 2008;
-Free to Choose de Milton Friedman şi Rose Friedman, laureat al Premiului Nobel în 1976;
-The Theory of the Leisure Class de Thorstein Veblen;
-An Economic Theorist`s Book of Tales de George Akerlof, laureat al Premiului Nobel în 2001.

„Ideea de a lansa o colecţie de economie ne-a venit la începutul anului trecut. A fost un proces dificil de selectare a autorilor şi cărţilor pentru că doream să oferim o imagine de ansamblu şi cât mai completă a dezvoltărilor din această ştiinţă”, a adăugat Bogdan Ungureanu.


Editura Publica pregăteşte şi o colecţie de leadership

Leadership-ul este una din temele zilelor noastre. Corporaţiile, firmele mai mici cu afaceri de succes, indivizi cu profesii variate şi aflaţi în diverse stadii ale carierei, toţi îşi doresc să înţeleagă leadershipul şi să ajungă la acest nivel pentru beneficiile pe care le presupune.

„Cea mai bine vândută carte a noastră în 2008 a fost Aisbergul nostru se topeşte a profesorului John Kotter. Este o carte despre gestionarea schimbării. Leadership-ul înseamnă un proces care dă naştere schimbării. Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să adunăm într-o colecţie acele cărţi care îţi arată ce şi cum este leadership-ul autentic”, a explicat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.

Colecţia va apărea în a doua jumătate a anului şi include nume precum Gary Hamel, John Kotter, Warren Bennis, C.K. Prahalad sau Lynda Gratton.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi: Ana Bălan, PR Manager (+4021 231 52 18, +40730 639 045, ana.balan@publica.ro) sau accesaţi www.publica.ro

*
**

Editura Publica este specializată în publicarea de cărţi de afaceri, economie şi stiinţe sociale. S-a lansat în mai 2007 cu best-seller-ul Funky Business de Kjell Nordstrom şi Jonas Ridderstrale. În noiembrie 2007, Publica a lansat seria de conferinţe “Meet The Thinkers”, care mijloceşte întâlnirea dintre autorii din portofoliul editurii şi comunitatea oamenilor de afaceri din România.

Portofoliul editurii Publica conţine în prezent 28 de cărţi. Ultimele apariţii sunt “Probă de caracter” de Joseph L. Badaracco Jr şi “Concurenţa într-o lume plată” de Victor K. Fung, William K. Fung şi Yoram (Jerry) Wind. În pregătire: Screw it, let’s do it - Lecţii din şcoala vieţii de Richard Branson.

Despre Publica

Editura Publica a fost infiintata in mai 2007 si este specializata in publicarea de carti de management, leadership, advertising, economie, marketing, PR si design. Editura Publica identifica si promoveaza acele carti capabile sa produca schimbare. Editura Publica este si organizatorul seriei de conferinte Meet The Thinkers, care mijlocesc intalnirea dintre autorii nostri si comunitatea de afaceri din Romania.
Ana Bălan, PR Manager (+4021 231 52 18, +40730 639 045) ana.balan@publica.ro
blog.publica.ro