„Ajutam Ingerii Medici” – campanie dedicată combaterii pandemiei de coronavirus în Maramureș

Baia Mare - 17 aprilie 2020

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri, Sanatate, Social, #CSRcovid19

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) s-a alăturat luptei împotriva răspândirii coronavirusului. Încă de la debutul pandemiei în România, pentru a veni în sprijinul maramureșenilor, membrii AIM s-au mobilizat și au strâns aproape 300.000 de lei în scopul achiziției de echipamente esențiale pentru îngrijirea și vindecarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
N
Ajutam Ingerii Medici

Împreună Reușim!

membrii AIM

Astfel, evidentă fiind necesitatea unor acțiuni rapide și eficiente în sprijinul autorităților implicate în lupta cu noul coronavirus, AIM a inițiat campania de strângere de fonduri Ajutam Ingerii Medici”, pentru achiziționarea de echipamente și bunuri cu destinație medicală necesare activității de combatere a pandemiei în Maramureș. În acest sens, s-a format o echipă de 10 voluntari din partea membrilor AIM care centralizează donațiile, identifică necesarul de echipamente și bunuri medicale din spitalele din județ și coordonează întregul proces de achiziționare și livrare a acestora.

Campania de strângere de fonduri a adunat până în acest moment: 292.500,00 de lei - donații din partea membrilor AIM și 16.277,28 de lei - donații din partea altor maramureșeni de bună credință care au donat prin SMS sau direct în conturile bancare dedicate campaniei. Mulțumită acestora, din suma de 308.777,28 lei strânsă până în prezent, s-au achiziționat și livrat următoarele:

- 1.000 de recipiente cu dezinfectant de mâini, la următoarele spitale din județ: Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

- Kituri de testare, necesare detectării COVID-19 pentru 500 de pacienți, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

- Două sisteme de izolare și transport al persoanelor contaminate cu agenți biologici (izolete), către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

- 3.000 de măști de protecție respiratorie FFP 2 către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr.Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea”

- 2.000 de măști chirurgicale, către Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

- 360 de viziere (în colaborare cu echipele de robotica Clevercore de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Strobocorns de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”) către personalul medical din Baia Mare.

Totodată, se impune a fi evidențiate și prestările de servicii (lucrări executate, prestări servicii, materiale etc) efectuate de o parte dintre membrii AIM cu titlu gratuit în beneficiul instituțiilor spitalicești, dintre care menționăm  construcția parțială a secției ATI a spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” și amenajarea laboratorului de microbiologie unde a fost instalat aparatul PCR la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie.

O situație completă și actualizată a rezultatelor campaniei poate fi consultată în pagina dedicată din site-ul oficial al asociației.

Realizările de până acum au fost posibile cu ajutorul tuturor celor care au donat pentru această cauză și cărora AIM le mulțumește pentru solidaritate și implicare.

Misiunea Ajutam Ingerii Medici” continuă! Oricine dorește se poate alătura acestui demers, donând 2 euro printr-un SMS la numărul 8837, cu textul „MM”. Mai mult, companiile sau persoanele fizice care vor să se alăture acestei cauze pot dona orice sumă în contul bancar nr. RO70BTRLRONCRT0445516002 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Maramureș, beneficiar Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, cod fiscal 39450388.

Sub deviza „Împreună reușim!”, membrii AIM continuă activitatea de combatere a pandemiei de coronavirus în Maramureș.

Despre Publicom

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/publicom1/ajutam-ingerii-medici-campanie-dedicata-combaterii-pandemiei-de-coronavirus-in-maramures