PROGRAME DE CALIFICARE IN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR SUSTINUTE PRIN FONDURI EUROPENE

BUCURESTI - 7 aprilie 2010

Comunicat tip General in Constructii

La Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bucuresti s-a desfasurat, in data de 30 martie 2010, conferinta de lansare a proiectului “Calificarea, sansa unei vieti mai bune! Califica-te in constructii, instalatii si mecanica”.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POS DRU) – “Investeste in oameni”, axa prioritara 2: „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.3 „ Acces si participare la formarea profesionala continua”.

In cadrul conferintei a fost evidentiat faptul ca acest proiect se adreseaza muncitorilor necalificati sau cu un nivel redus de calificare din Regiunea Bucuresti-Ilfov si are ca obiectiv principal cresterea calitatii fortei de munca prin facilitarea participarii la programe de formare profesionala continua. Programul ofera:
•programe de formare profesionala de nivel I: lucrător instalator pentru construcții, lucrător în lăcătușerie mecanică structuri, lucrător în structuri pentru construcții.
•programe de formare profesionala de nivel II: instalator instalații tehnico-sanitare si de gaze, instalator instalații de ventilare și condiționare, constructor montator de structuri metalice, confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice, dulgher-tâmplar-parchetar, zidar-pietrar-tencuitor.


Participarea la curs este gratuita si va fi insotita de subventii financiare:
- 300 RON pentru absolventii calificarilor de nivel I
- 500 RON pentru absolventii calificarilor de nivel II

Absolventii programelor de formare obtin:
- CERTIFICATE DE CALIFICARE cu recunoastere nationala si europeana
- SUPLIMENT DESCRIPTIV cu precizarea competentelor profesionale dobandite

Programele de formare profesionala se vor desfasura incepand cu luna apriie 2010. In cadrul proiectului, pe langa formarea profesionala, vor fi oferite si servicii complementare de informare, orientare si consiliere profesionala.

La conferinta au participat circa 50 de reprezentanti ai societatilor de constructii din Bucuresti si Ilfov interesati de proiect, reprezentanti media si reprezentanti ai institutiilor de profil.

Despre Q Marketing Consulting

Promotorul acestui proiect este Colegiul Tehnic Anghel Saligny.
Pentru detalii suplimentare va rugam consultati pagina www.calificariconstructii.ro sau sunati la tel: 0726 103 940, D-na Maria Radoi, Manager Proiect, Colegiul Tehnic Anghel Saligny.
anghel_saligny@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/q-marketing-consulting/programe-de-calificare-in-domeniul-constructiilor-sustinute-prin-fonduri-europene