Un pas înainte pentru viitorul educației

Iasi - 23 octombrie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Forumul Educației România - Republica Moldova, ediția a V-a
Școala și învățarea în era inteligenței artificiale. Întrebări, practici promițătoare și perspective pentru lideri educaționali, profesori și elevi

.

.

Forumului Educației România - Republica Moldova, un eveniment de referință în peisajul educațional din România și Republica Moldova, a ajuns la cea de-a V-a ediție. Lucrările Forumului se vor desfășura în perioada 27-28 octombrie 2024, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Forumul Educației România – Republica Moldova este rezultatul unui parteneriat solid între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Stat din Moldova, Asociația Română de Literație, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, AGIRO-MD și Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

Tema aleasă pentru acest an, Școala și învățarea în era inteligenței artificiale. Întrebări, practici promițătoare și perspective pentru lideri educaționali, profesori și elevi, aduce în atenția profesioniștilor, liderilor și decidenților din sistemul de educație cercetări, studii și practici inovatoare cu privire la impactul tehnologiei și al inteligenței artificiale asupra procesului de predare – învățare. În egală măsură, Forumul este o invitație la gândire critică și reflecție cu privire la provocările etice ale noilor abordări din pedagogia digitală, efectele noilor tehnologii asupra dezvoltării copiilor și tinerilor.

Forumul Educației România – Republica Moldova este un spațiu de conversații consistente între profesioniștii din cele două țări și își propune să pregătească școala și elevii pentru viitorul digital, asigurând o educație relevantă și învățare vizibilă pentru fiecare copil.

 

Un invitat de prestigiu: Profesorul John Hattie

Unul dintre momentele centrale ale Forumului Educației 2024 va fi prezența Profesorului John Hattie de la Universitatea din Melbourne, lider mondial în domeniul cercetărilor educaționale. Cunoscut pentru cercetările sale despre factorii care influențează învățarea, John Hattie este autorul celei mai ample meta-analize cu privire la această temă, materializată în lucrarea sa emblematică, „Visible Learning”. Participanții la Forum vor avea ocazia să învețe din experiența și bunele practici ale școlilor care implementează modelul Visible Learning (Învățarea vizibilă) creat și dezvoltat de prof. dr. John Hattie.

La această ediție vor participa și 20 de profesori din școlile cu predare în limba română din Regiunea Cernăuți – Herța, Ucraina.

 

Oportunități de învățare și schimb de bune practici

Forumul se adresează profesorilor și experților din mediul universitar și preuniversitar, cercetătorilor și formatorilor, dar și decidenților din instituțiile publice cu responsabilități în domeniul educației. Prima zi a evenimentului, 27 octombrie, este dedicată sesiunilor plenare și panelurilor de discuții focalizate pe învățarea vizibilă și pe îmbunătățirea școlilor. În cea de-a doua zi, 28 octombrie, se vor defășura workshopurile care vor aborda aspecte esențiale ale educației contemporane, inclusiv digitalizarea și tehnologiile emergente.

Evenimentul oferă participanților din România, Republica Moldova și Ucraina oportunități valoroase de networking, prin care se facilitează schimbul de idei și colaborarea între profesioniștii din educație și mediul de afaceri.

Parteneri

Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Shape Robotics, Promethean, Raiffeisen Bank

Sponsori

TEO’S CAFFE, Cuptorul Moldovencei, IULIUS, POLIROM, ELECTRA, Genpact

Persoane de contact:

Prof. Liliana Romaniuc, PhD

Liliana_rom@yahoo.com,

Raluca Sofrone, Event Planner, Quartz Matrix

raluca.sofrone@quartzmatrix.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quartz-matrix1/un-pas-inainte-pentru-viitorul-educatiei