Conferința Internțională Eurochild - Copiii pe primul loc sau cum pot fi cheltuiți mai eficient banii publici în sprijinul tinerei generații

BUCURESTI - 26 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate, Social

Pe această direcție se vor concentra discuțiile celei de-a 11-a Conferințe Internaționale Eurochild , care va avea loc la București în perioada 26 – 28 noiembrie 2014. Utilizarea strategică a fondurilor publice poate avea un efect covârșitor în îmbunătățirea vieților copiilor vulnerabili.

afis conferinta Eurochild

afis conferinta Eurochild

Conferința, intitulată “Copiii pe primul loc: optimizarea cheltuielilor publice pentru o mai bună susținere a copilului și a familiei”, aduce în prim plan trei teme cheie în domeniul cheltuirii fondurilor publice: metodologii de evaluare, randamentul social al investițiilor și parteneriatul public-privat. Tema generală a conferinței este sărăcia în rândul copiilor la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe cheltuirea fondurilor publice pentru copii. Se vor pune în discuție mai ales subiecte precum: copiii aflați în îngrijire alternativă, educația și îngrijirea în primii ani, sprijinirea și dezvoltarea familiei și integrarea socială a copiilor și tinerilor.

“Conștientizarea drepturilor fiecărui copil nu este numai un imperativ moral sau legal, ci este un lucru valid și din punct de vedere economic”, spune Jana Hainsworth, Secretar General al Eurochild. “Statele membre finalizează acum programele operaționale pentru următoarea rundă de finanțare în domeniul fondurilor structurale și de investiții. Aceasta este o oportunitate extraordinară pentru a ajuta statele membre să facă trecerea de la un sistem care se bazează pe îngrijirea în cadrul instituțional către unul care sprijină copiii și familiile vulnerabile în comunitate. Instituțiile sunt costisitoare, încalcă drepturile copiilor și au rezultate slabe pe termen lung. Utilizarea strategică a fondurilor publice va ajuta statele membre să deblocheze banii publici cheltuiți inadecvat și să îi redirecționeze către servicii care îmbunătățesc cu adevărat viețile copiilor”, mai spune Secretarul General Eurochild.

La conferința organizată de Eurochild și Hope and Homes for Children România vor participa experți în domeniul drepturilor copilului, cercetători, reprezentanți guvernamentali, diferite organizații din societatea civilă. Printre personalitățile care vor lua cuvântul se numără: Rovana Plumb - Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Profesorul Frank Vandenbroucke - fost Ministru al Afacerilor Sociale în Belgia, Jorge Cardona Llorens - membru al Comitetului Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului și Maria Herczog - membru al Comitetului Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului și Președintele Eurochild.

Despre Eurochild

Eurochild este o rețea de organizații și persoane care promovează drepturile și bunăstarea copiilor și a tinerilor din Europa. Acțiunile Eurochild sunt consolidate de Convenția Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Drepturile și bunăstarea copiilor și integrarea socială a copiilor și tinerilor reprezintă prioritățile Eurochild.

http://www.eurochild.org/

Despre Hope and Homes for Children

 

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.147 de copii au fost scoşi din instituţii; 19.982 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 649 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, peste 28.426 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

http://www.hhc.ro/

Despre Quartz Media Production

Zeci de evenimente de succes, organizare impecabilă şi nesecate rezerve de entuziasm şi inspiraţie stau la baza agenţiei Quartz Media Production. Aceasta a luat fiinţă în 2006 şi a început prin a produce în exclusivitate evenimente culturale de prestigiu precum Turneele Stradivarius, Music On, Genesis for Life etc.

Taguri: eurochild
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quartz-media-production/conferin-a-intern-ionala-eurochild-copiii-pe-primul-loc-sau-cum-pot-fi-cheltui-i-mai-eficient-banii-publici-in-sprijinul-tinerei-genera-ii