Copiii de la Centrul de Plasament Pinocchio au sărbătorit Moș Nicolae pentru ultima dată într-o instituție de tip vechi

BUCURESTI - 9 decembrie 2014

Comunicat tip General in ONG, Social

Sâmbătă, 6 decembrie o parte din cei 40 de copii instituționalizați la Centrul de Plasament Pinocchio din sectorul 3 au sărbătorit Moș Nicolae alături de organizația Hope and Homes for Children România. Este ultima sărbătoare de Moș Nicolae pe care copiii o petrec în centrul de plasament, anul viitor ultimele două instituții de tip vechi din sectorul 3 din București urmând să fie închise, iar copiii relocați în case de tip familial.

Copiii i-au aștepat cu multă bucurie și zâmbete pe Moș Nicolae și spriridușii săi. Într-o atmosferă plină de veselie, cei mici au dansat alături de instructorii școlii Arthur Murray Dance Centers (http://arthurmurray.ro/), după care au desfăcut darurile aduse de ajutoarele lui Moș Nicolae: cărți de la Elefant.ro (http://www.elefant.ro/) și de la Editura Litera (http://www.litera.ro/), sucuri, pixuri, caiete și jucării de la Cyrom România (http://www.cyromromania.ro/ro/), fructe de la TRF Spedition SRL și brioșe delicioase de la Zebra Catering . Atmosfera de sărbătoare a fost completată de coifurile, baloanele și stegulețele oferite de BluParty (http://www.bluparty.ro/). Copiii au fost foarte încântați și le-au răsplătit pe ajutoarele lui Moș Nicolae cu o mulțime de colinde cântate din suflet.

Centrul de Plasament Pinocchio, alături de centrul Crinul Alb sunt ultimele centre de tip clasic care mai funcționează în sectorul 3 din Capitală. Ele se află pe lista centrelor care vor fi desființate cu ajutorul Hope and Homes for Children, copiii urmând să fie mutați în case de tip familial. Procesul de desființare a orfelinatelor este unul de durată și cuprinde mai multe etape:

- un amplu proces de evaluare a copiilor aflați în îngrijire, a centrelor și personalului;

- pregătirea copiilor pentru mutarea dintr-o astfel de instituție într-o casă de tip familial;

- formarea profesională a personalului care se ocupă de îngrijirea copiilor;

- construirea efectivă a caselor de tip familial cu fonduri obținute de HHC România și dotarea lor la standarde europene.

În prezent, în România mai sunt 168 de centre rezidențiale de tip vechi în care se află instituționalizați peste 8.000 de copii. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să contribuie la închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi din România și să asigure reformarea sistemului de protecție a copilului din România.

Despre Hope and Homes for Children

 

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.147 de copii au fost scoşi din instituţii; 19.982 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 649 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, peste 28.426 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

http://www.hhc.ro/

Despre Quartz Media Production

Zeci de evenimente de succes, organizare impecabilă şi nesecate rezerve de entuziasm şi inspiraţie stau la baza agenţiei Quartz Media Production. Aceasta a luat fiinţă în 2006 şi a început prin a produce în exclusivitate evenimente culturale de prestigiu precum Turneele Stradivarius, Music On, Genesis for Life etc.