Achiziția unei mașini second hand. Ce trebuie sa știi dacă ești la prima mașina?

BUCURESTI - 22 decembrie 2016

Comunicat tip General in Auto, Social, Tehnologie


Romanii prefera sa cumpere masini second hand in detrimentul celor noi. Este o realitate cat se poate de evidenta si este logica, daca ne gandim la faptul ca masinile second hand au o serie de avantaje: sunt mult mai ieftine, isi pot face treaba foarte bine pentru o perioada mare de timp, pot fi la fel de bune ca si masinile noi, mai ales daca nu sunt mai vechi de 1-2 ani. Achizitia unei masini second hand vine si cu o serie de dezavantaje. Un prim dezavantaj este faptul ca masina poate sa aiba defecte si poate fi supraevaluata atunci cand vine vorba despre pret. Astfel, daca vrei sa cumperi o masina second hand, trebuie sa angajezi un om care sa o verifice si sa te asiguri ca este 100% functionala.De asemenea, este bine sa respecti o serie de sfaturi

Achiziția unei mașini second hand. Ce trebuie sa știi dacă ești la prima mașina?

 

1) Pregateste-te din timp cu toate informatiile de care ai nevoie

 

Daca ai pus ochii pe o masina si este pe punctul de a o cumpara, informeaza-te inainte de a lua o decizie. In primul rand, noteaza-ti toate taxele pe care urmeaza sa le platesti. Gaseste forumuri unde sunt discutii despre masina pe care o vizezi si aboneaza-te la ele. De asemenea, cauta un magazin de piese auto online si noteaza-ti cateva preturi pentru piese auto noi. Acestea te vor ajuta mai tarziu, atunci cand vei avea nevoie de piese auto. Indiferent cat de buna este masina pe care o cumperi, vei avea la un moment dat, nevoie de piese auto si trebuie sa fii pregatit pentru a le cumpara din cel mai rentabil loc.

 

2) Nu cumpara o masina pe care nu ti-o permiti

 

Alegerea masinii este foarte importanta. Sunt tentante masinile scumpe, puternice si atractive din punct de vedere estetic. Pot sa fie, insa, destul de dificil de ingrijit. O masina scumpa are si piese auto scumpe, asigurari mai scumpe, revizii mai scumpe si in general, aproape orice consumabila mai scumpa. Chiar daca crezi ca poti face un efort pentru a o cumpara, trebuie sa te gandesti la faptul ca vei face un efort pe termen lung.

Gandeste-te cu atentie la scopul pentru care iei masina. Vizeaza in primul rand masinile mici, care consuma putin si daca nu simti ca iti pot satisface nevoile, creste-ti pretentiile.

 

3) Analizeaza site-urile de anunturi si fii precaut!

 

Exista sute de mii de oferte de vanzari auto pe site-urile de profil. Multe sunt foarte atractive si merita luate in calcul. Daca o oferta pare a fi prea buna pentru a fi adevarata, probabil asa este. Sunt multi vanzaori care incearca sa isi insele clientii, fie prin modificarea kilometrajului, fie prin diverse reparatii ale unor masini care au fost lovita. Daca descoperi o masina cu mult prea putin km la bord si cu un pre mult prea mic, cel mai bine este sa te feresti.

Nu lua nicio decizie in graba, deoarece este o investitie serioasa. Ia-ti cateva zile pentru cautari si in momentul in care gasesti o masina care iti place analizeaz-o cu o atentie sporita.

O alegerea proasta nu doar ca te face sa pierzi bani, insa iti poate pune si viata in pericol.

 

4) Pune-i intrebari vanzatorului!

 

Nu iti fie rusine sa ii pui intrebari vanzatorului. In felul acesta poti afla foarte multe lucruri despre masina si poti lua rapid o decizie. Poti intreba cati km a parcurs masina, care este motivul pentru care este vanduta si care este starea ei. De asemenea, intreaba despre numarul de proprietari pe care i-a avut automobilul, despre cartea de service si despre tipul de consumabile folosite. Poti afla daca au fost inlocuite piese auto, daca s-au folosit piese auto aftermarket sau originale si daca totul functioneaza cum trebuie. Daca simti nevoia, mergi cu masina la un service autorizat pentru o analiza cat mai amanuntita. Desi este o solutie care te poate costa ceva bani, este o solutie sanatoasa ce te poate scuti de probleme. Evident, este bine sa mergi cu masina la service doar daca stii sigur ca vrei sa o achizitionezi.

 

Testeaza masina inainte de a o cumpara

 

Nu cumpara o masina fara a-i face un drive test. In felul acesta iti vei da seama daca ti se potriveste si daca se conduce usor. Daca proprietarul nu vrea sa te lase sa faci drive-testul, s-ar putea sa existe ceva probleme.

 

Alte sfaturi utile

 

Exista destul de multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand esti fata in fata cu vanzatorul si evident, cu masina. Trebuie sa verifici starea in care se afla vopseaua, pentru a te asigura ca nu trebuie sa investesti intr-o revopsire, trebuie sa verifici daca functioneaza toate elementele interioare, cum ar fi aparatul de aer conditionat sau becurile din bord, trebuie sa verifici mochetele din interior, starea in care se afla anvelopele si chiar roata de rezerva.

Inainte de a porni motorul poti sa verifici daca este rece sau cald. In cazul in care este cald, sunt sanse ca proprietarul sa il fi pornit inainte, pentru a ascunde o animita problema.

Daca poti verifica pe dedesubtul masinii pentru a descoperi scurgeri dubioase sau ate probleme asemenea.

Atunci cand cumperi o masina trebuie sa iei in calcul si toate cheltuielile ulterioare. Un automobil nu inseamna doar cheltuiala initiala, ci inseamna si alte cheltuieli majore, cum ar fi taxa auto, pretul carburantului si pretul pieselor auto si al consumabilelor. In fiecare an vei plati un impozit, o asigurare obligatorie, revizii, roviniete si alte taxe mai mari sau mai mici. Sunt motivele pentru care o achizitie de masina trebuie sa fie facuta cu grija si cu simt de raspundere. Daca ai nevoie de ea cu adevarat, atunci merita investitia. Daca nu, poti sa mai astepti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quick-panda/achizitia-unei-masini-second-hand-ce-trebuie-sa-stii-daca-esti-la-prima-masina